Door: Foeke Collet
Equipment

Ping i500: een ijzer minder naar de vlag

Dankzij een hol clubhoofd en een flexibel clubblad genereren de compacte i500 ijzers veel balsnelheid en lengte. Een players afstandsijzer dus.

 

Ping introduceert twee nieuwe ijzers voor de betere golfer: de i210 cavity-back focust op gevoel en precisie, terwijl de i500 een compact afstandsijzer is, dat zijn lengte bereikt dankzij weinig spin en een hoge balvlucht.

De holle i500 gebruikt voor een groot deel dezelfde technologieën als de begin dit jaar geïntroduceerde G700 game-improver, maar dan verpakt in een kleiner clubhoofd met weinig offset en een gesmeed (forged) clubblad voor een zachter gevoel. Daar wordt de betere golfer dus blij van.

 

Het flexibele clubblad wordt machinaal aan de roestvrijstalen body gelast, wat resulteert in 'metalwoodachtige' prestaties: veel balsnelheid, een hoge balvlucht en weinig spin – dé ingrediënten voor heel veel lengte. Volgens Ping zullen de meeste golfers zelfs een ijzer minder naar de vlag nodig hebben.

Bij een ijzer heb je natuurlijk spin nodig om de bal op de green te houden, maar volgens Ping is de balvlucht van de i500 ijzers zo hoog dat de bal snel genoeg stil ligt. Dat is te danken aan het lage zwaartepunt en het feit dat de bovenkant van het clubblad bij impact mee veert en zo fungeert als een soort springplank.

'We hebben nog nooit zo'n hoge balvlucht gezien bij een ijzer met deze afmetingen', aldus Ping CEO John K. Solheim. 'Golfers zullen verrast worden dat een players ijzer zoveel power en prestaties kan bieden. Als je goed gefit bent, sla je er een ijzer verder mee.'

 

Door zijn gesloten achterkant ziet de i500 eruit als een muscleback ijzer, maar dankzij de holle constructie biedt hij nog behoorlijk veel vergevingsgezindheid voor een players ijzer.

De i500 ijzers zijn verkrijgbaar van ijzer-3 t/m ijzer-9, PW en gapwedge. Zoals we intussen van moderne afstandsijzers gewend zijn is de standaardloft behoorlijk sterk (30,5º voor een ijzer-7), en deze kan indien gewenst nog sterker worden gemaakt (Power Specs) of juist een aantal graden zwakker (Retro Specs)

Prijs (per ijzer): € 185,- (staal), € 199,- (graphite)

www.ping.com

Gerelateerd nieuws