Door: Foeke Collet
Equipment

Getest: Ping i210 ijzers

De compacte i210 ijzers zijn gemaakt van meerdere materialen, wat resulteert in een boterzacht gevoel en zeer accurate afstanden.

 

Ping introduceert twee nieuwe ijzers voor de betere golfer: de i500 is een compact afstandsijzer dat zijn lengte bereikt dankzij weinig spin en een hoge balvlucht, terwijl de i210 cavity-back focust op gevoel en precisie.

De i210 is de opvolger van de i200, die zowel op de tour als onder amateurgolfers zeer succesvol is. Dat verklaart waarom er meer sprake is van een evolutie dan van een revolutie.

 

De cavity achter het clubblad (Ping noemt het de custom tuning port) is groter gemaakt en gevuld met een zachtere polymeren insert. Dit extra volume zorgt voor een zachter gevoel. Ook kan het swinggewicht preciezer worden gefinetuned en zit er meer gewicht aan de zijkanten van het clubhoofd, wat de i210 stabieler en vergevingsgezinder maakt.

Daarnaast zijn de leading-edge en de ronding van de zool aangepast, waardoor de interactie met de grond is verbeterd en hij makkelijker door het gras glijdt.

'We weten dat spelers die vertrouwen op de accuratesse van hun ijzers ook gebaat zijn bij maximaal gevoel om de balvlucht te controleren', zegt Ping CEO John K. Solheim. 'De verbeteringen aan de custom tuning port en de verfijning van het design zorgen voor unieke prestaties voor een compact players ijzer.'

 

De groeven zijn zeer precies gefreesd en zitten in de pitching- en gapwedge dichter bij elkaar om fliers te voorkomen. De nieuwe Hydropearl 2.0 chromen finish stoot water af, wat moet zorgen voor meer controle uit de rough en in natte omstandigheden.

Net als bij de i500 ijzers kun je naast de standaardlofts (33º voor een ijzer-7) ook kiezen voor de sterkere Power Specs of zwakkere Retro Specs.

Prijs (per ijzer): € 150,- (staal), € 162,- (graphite)

www.ping.com

 

Golfers Magazine zegt: 'Zoals de naam al doet vermoeden is de i210 meer een evolutie dan een revolutie ten opzichte van de i200, maar dat is geen degradatie. De i200 is een van de meest succesvolle ijzers van Ping ooit, en de ontwerpers hebben de sterke punten nog verder verbeterd.'

'Het maakt de i210 nóg accurater, zachter en consistenter. We hebben de gegoten i200 ijzers ruim een jaar in de tas gehad en vonden ze zachter dan veel gesmede concurrenten, maar de opvolgers voelen wéér beter: zacht maar vol feedback. Ze zijn compact, maar niet te klein, en de toenemende offset bij de langere ijzers biedt (fatsoenlijke) mid-handicappers net dat beetje extra hulp, zonder dat het singlehandicappers in de weg zit.'

'Feit: de i200 was vorig jaar op veel damestours het meest gespeelde ijzer. Vraag: lijkt jouw swingsnelheid meer op die van de dames of de heren op de tour? We rest our case.'

 

Gerelateerd nieuws