Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Golfsupport
World

Woods winnaar Ben Hogan Award

Eerste prijs 2019 binnen voor nummer 14 van de wereld

Hij zal er alles aan doen het niet de enige prijs van het jaar te laten zijn, maar nog voor hij ook maar een bal geslagen heeft, heeft Tiger Woods het eerste zilverwerk van 2019 alweer binnen.

De tachtigvoudig PGA Tour winnaar werd door de Golf Writers Association of America beloond met de Ben Hogan Award, een prijs die wordt gegeven aan spelers die een zware blessure overwonnen en toch actief bleven in golf.

Na een vierde ingreep aan zijn rug knokte Woods zich vastberaden terug, speelde achttien toernooien in 2018 en boekte enkele zeer aansprekende resultaten. Zo was hij in twee Majors serieus in contention en wist hij na een periode van vijf jaar zonder zeges in het Tour Championship zijn tachtigste zege op het hoogste niveau binnen te halen.

'Ik ben enorm dankbaar dat ik deze prijs mag ontvangen', reageerde Woods na de bekendmaking. 'Ik voel me bevoorrecht dat ik terug heb kunnen keren en dat ik ook weer gewoon met mijn kinderen kan spelen. Ik mijn supporters enorm dankbaar voor de nimmer aflatende steun.'

Eerdere winnaars van de award zijn onder meer Tom Watson, Jose-Maria Olazabal, J.B. Holmes, Paul Azinger en Lee Trevino.

Tiger Woods staat deze week voor het eerst in 2019 aan de start. De Amerikaan doet op Torrey Pines mee aan het Farmers Insurance Open. Zeven keer eerder won hij deze wedstrijd op deze baan. Daarnaast won hij op Torrey ook het U.S. Open van 2008 waarmee het aantal zeges op deze baan op een onwaarschijnlijke acht staat.

De zege in het Tour Championship telde zwaar mee voor het verkrijgen van de Ben Hogan Award.