Door: Foeke Collet
World

Turkish Airlines World Golf Cup 2019

De vorige week gespeelde Nederlandse voorronde van de Turkish Airlines World Golf Cup op de Noordwijkse is gewonnen door Frans Claus.

 

De Turkish Airlines World Golf Cup begon in 2013 met 12 wedstrijden en 700 spelers, maar is intussen uitgegroeid tot een globale competitie waarin meer dan achtduizend amateurs meespelen in ruim honderd wedstrijden. Hiermee is het grootste amateurgolfcompetie ter wereld.

'Dat is iets waar we trots op zijn', zeg Cengiz Inceosman van het Turkish Airlines kantoor in Amsterdam. 'We blijven elk jaar weer groeien en verbeteren en de wedstrijd op het prachtige Noordwijk was weer een groot succes.'

 

Met een een stevige bries liet de links zijn tanden zien, maar alle deelnemers genoten volop van de uitdagende baan, de strakblauwe lucht en het geweldige eten achteraf.

 

Frans Claus (tweede van links) bracht in het Nederlandse kwalificatietoernooi de beste score binnen en vliegt dit najaar business class naar Turkije.

Daar mag hij in de finale over twee ronden proberen een plek te veroveren in de pro-am van het Turkish Airlines Open, een toernooi van de Europese Tour.

Website Turkish Airlines World Golf Cup.

 

Gerelateerd nieuws