Door: Persbericht
World
4

Steden met de meeste golfbanen

Een rondje golf in de ochtend en 's middags cultuur snuiven en een terrasje pakken in een prachtige stad? Een briljante combinatie. Daarom zette TravelBird de beste golfsteden van Europa op een rij.

 

Tijdens de vakantie is het natuurlijk heerlijk als je ook nog een balletje kan slaan. Zo kun je afreizen naar de Algarve of de Costa del Sol, waar je meer dan genoeg banen vindt. Maar ook een stad kan een ultieme golfbestemming zijn. Loop ‘s ochtends een rondje op een van de uitgestrekte golfbanen en verken in de middag alles wat een stad te bieden heeft.

Voor alle reizigers onder ons deed TravelBird onderzoek naar de steden met de meeste vierkante kilometer aan golfbanen. Wij zetten de top 5 golfsteden in Europa op een rijtje.

 

Edinburgh, geboorteplaats van golf

Edinburgh wordt ook wel de geboorteplaats van golf genoemd en de sport wordt daar gezien als nationaal cultureel erfgoed. Het zal je dan misschien ook niet verbazen dat deze Schotse hoofdstad de meeste aantal vierkante kilometer aan golfbanen van Europa heeft. Met maar liefst 12,2km2 kan je hier tijdens een vakantie genieten van enkele banen die tot de beste van het continent zijn bekroond.

Bezoek een van de meest prestigieuze banen in Edinburgh; Bruntsfield Links, waar meerdere malen de Open Championship is gehost. Of reis iets verder naar de Baberton Golf Club en geniet van het prachtige glooiende heuvellandschap terwijl je uitkijkt over de skyline van Edinburgh. Golfen in Schotland mag je bijna niet missen.

 

 

 

Praag, bijna het hele jaar golfen

Op de tweede plek staat Praag met 3,67km2 aan golfbanen. Combineer de geweldige architectuur van de stad met het slaan van een balletje. De stad heeft volgens sommige de beste banen in centraal Europa en er kan bijna het hele jaar rond gegolfd worden vanwege het gematigde klimaat.

De meest vooraanstaande club in Praag is het Albatross Golf Resort aan de rand van Praag, met uitstekende greens en faciliteiten. Zoek je het liever iets dichterbij het centrum? Kies dan voor de Prague City Golf Club. Hier hebben ze uitdagende technische holes voor de geoefende golfers en een putting green geïnspireerd door de Himalayas van St. Andrews.
 

Göteborg, golfen met uitzicht op zee

Ook in Göteborg kun je uitermate goed een rondje lopen door de stad én op de baan. In de stad vind je 32 verschillende golfclubs die zich bij elkaar uitstrekken over zo’n 3.5km2, variërend van banen diep in het bos tot greens met uitzicht over de zee.

Kies voor Delsjö GK midden in het natuurpark Delsjöområdet en kom helemaal tot rust of voor de Lycke Golf & Country Club Marstrand dat langs de kust ligt voor een onvergetelijke ervaring.

 

Madrid, hoofdstad van golfland

Spanje staat bekend als golfland, maar Madrid staat in verhouding tot de Costa del Sol nog niet bij iedereen op het lijstje. Toch biedt Madrid bijna 3,4km2 aan golfbanen, voor zowel beginnende als ervaren golfers.

Voor één van de beste clubs van Madrid hoef je niet ver te reizen. Op minder dan 10 kilometer afstand ligt het Centro Nacional de Golf, aangelegd door de Koninklijke Spaanse Golf Federatie, kunnen bezoekers hier genieten van perfect onderhouden greens en tees, met een duurzaam irrigatie systeem. Tegelijkertijd biedt het ook nog eens een geweldig uitzicht op de skyline van Madrid.


 

Rome, cultuur en golfen in één

Ook wanneer je aan Rome denkt zal je misschien niet direct aan golfen denken. Maar hier kan je toch banen vinden van uitstekende kwaliteit. Rome telt meer dan 3,3km2 aan groen. Een van de grootste clubs is Marco Simone Golf & Country Club, met maar liefst een 18 holes baan én een 9 holes baan met uitzicht op de Sint Peters Koepel.

Alternatief vind je binnen de ring van Rome de oudste club van Italië; Circolo del Golf di Roma Acquasanta. De 9 holes zijn voor de gevorderde golfers onder ons, omdat deze aan de smalle kant zijn en daarom nogal wat precisie vereisen. Maar tijdens een pittig rondje, kan je ook nog je ogen de kost geven, want je zal langs vele belangrijke oud Romeinse bezienswaardigheden, zoals de Via Appia Antica, worden gebracht. Zo kan je cultuur snuiven en golfen combineren!

Kortom, of je nu kiest voor een uitzicht op zee of een rondje langs bezienswaardigheden, er zijn genoeg steden om cultuur en golf te combineren.