Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
World

Nog niet klaar

Tiger Woods stelde niet teleur bij zijn rentree

Wat zou ik graag de wereldwijde kijkcijfers weten van het Hero World Challenge. Of alleen voor Nederland dan. Gelet op mijn tijdlijn op de verschillende social media moet de kijkdichtheid enorm geweest zijn. Van donderdag tot en met zondag was de hashtag Tiger – of varianten daarop – nogal dominant bij mijn accounts.

Wie zonder zonde is werpe de eerste steen. Ook ik heb mijn steentje bijgedragen aan de tigermania die de afgelopen week weer door de golfwereld trok. De sceptici die voor aanvang al zeiden er doodmoe van te worden hadden een zware week. Niet alleen door het aantal pingeltjes dat uit de telefoons opsteeg, maar ook omdat de rentree van Woods bepaald niet tegenviel.

Dat hij in de top-10 eindigde was cijfertechnisch misschien niet zo'n kunst met maar achttien man in het veld, met hetzelfde gemak had hij in het ijzersterke veld laatste geworden. Je kan wel dénken dat je weer fit en speelklaar bent, maar vier dagen topgolf spelen met een scorekaart op zak is echt wat anders dan een rondje met Trump.

Op de derde ronde na – de lastige omstandigheden waarin hij een 75 maakte zorgde voor veel hoge scores – liet Woods vooral zien dat hij inderdaad nog niet afgeschreven hoeft te worden. Zijn drives waren sterk, zijn lengte was indrukwekkend, de kracht die hij uitstraalde op momenten bijna ongeloofwaardig en op vrijdag stond hij zelfs enige tijd bovenaan het leaderboard. Alsof hij nooit was weggeweest.

Natuurlijk waren er ook dingen niet goed. Dat hij in de wind op zaterdag niet voldoende terug kon vallen op een B-game bijvoorbeeld. Of dat iedereen zijn adem inhield als hij weer een chipje van net naast de green moest maken – wat hem opnieuw niet altijd goed afging. Maar dat was het wel zo'n beetje. Zelfs de grootste criticasters moesten toegeven dat Woods deze week niet teleurstelde, al haastten diezelfde criticasters zich er direct bij te zeggen dat een zwaluw nog geen zomer maakt.

Daar was Woods zelf ook van doordrongen. Niet voor niets probeerde hij in elk interviewtje dat hij gaf de verwachtingen te temperen. Voor deze week. Voor de komende weken en maanden. Maar hoezeer hij het ook weglachte, hoezeer hij de bookmakers ook wees op de gekte van de quotering voor The Masters (25/1), zijn lachende ogen maakten een ding heel duidelijk. Ook hij realiseerde zich dat hij inderdaad nog niet klaar is met topgolf. Net zo min als de golfwereld dat is met hem.

 

(Blog / MP)

 

 

 

Gerelateerd nieuws