Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Istock
World

Klaar voor de herfst

Met een paar simpele toevoegingen aan je tas ben je klaar voor een rondje herfstgolf

Het liefst spelen we elke ronde in een aangename temperatuur, met een lekker zonnetje en in korte mouwen. Maar het liefst winnen we ook de jackpot van de loterij, kopen we een derde huis op Mauritius en werden we lid van Augusta National.

Kortom: de werkelijkheid is anders.

Er valt minder neerslag in Nederland dan je misschien zou verwachten (gemiddeld zeven procent van de tijd) maar elke golfer die niet al in augustus met winterstop gaat, loopt een aardig risico om ook eens in de regen door de baan te gaan. Niet fijn, maar ook niet het einde van de wereld.

Met de volgende items in je golftas ben je klaar voor een rondje herfstgolf.

Paraplu - Vanzelfsprekend, denken we. Schaf een wat groter en stormbestendig exemplaar aan. Regen komt helaas vaak niet alleen.

Extra handdoek – Kan het hele jaar in je tas zitten, opgerold in een plastic tas, maar als alles doorweekt is, heb jij nog iets om je mee af te drogen.

Regenhandschoenen – Niets erger dan grips waar je geen grip op hebt. De speciale regenhandschoenen hebben nooit last van nattigheid. Sterker, hoe natter, hoe beter ze het doen.

Regenpak – Een goed regenpak is niet goedkoop, maar de investering (zeker als je het hele jaar doorspeelt) absoluut waard. Neem er een van licht en ademend materiaal zodat je deze ook met plezier kunt dragen als het warm is.

 

(Uit Starters, Golfers Magazine 7)

Gerelateerd nieuws