Door: Jan Kees van der Velden Fotografie: Getty Images
World

Ieren willen Ryder Cup 2026

Gaat de match over acht jaar voor veel geld naar Adare Manor?

De zinderende match op Le Golf National ligt bij de meesten van ons nog vers in het geheugen, maar de komende duels werpen hun schaduwen al vooruit.

De banen voor vijf van de komende zes Ryder Cups zijn namelijk al bekend.

In 2020 is Whistling Straits in Wisconsin gastheer. Twee jaar later is het de bedoeling dat de Marco Simone Golf & Country Club bij Rome het decor gaat vormen.

Maar gezien de huidige politieke (lees: populistische) constellatie in Italië lijkt dat met de dag onzekerder te gaan worden: waar haalt een land dat gebukt gaat onder een enorme schuldenlast en dat bijzonder weinig golfers heeft al dat geld vandaan voor een driedaags sportevenement?

Zeker is wel dat de uitstekende baan van Bethpage State bij New York in 2024 de poorten voor de Ryder Cup opent. En om in de VS te blijven: de matches van 2028 (Hazeltine, Minnesota), 2032 (Olympic Club, San Francisco) en 2036 (Congressional bij Washington DC) hebben al een thuis gekregen.

In Europa zijn we nog niet zover, al hebben vermogende Ieren het debat geopend door Adare Manor bij Limerick als kandidaat voor 2026 naar voren te schuiven. Maar er het is nog geen gelopen race: er zullen ongetwijfeld ook een paar goede Britse kandidaten ten tonele worden gebracht.

De Europese Tour heeft het plan om in de loop van het volgend jaar bekend te maken wie de Ryder Cup ’26 mag organiseren.

Adare Manor - zie foto boven - was in 2007 en 2008 gastheer van het Iers Open en de baan staat bij de meeste spelers in een goed blaadje.

 

Gerelateerd nieuws