Door: Foeke Collet
World

Golfers Magazine 10: interview Joost Luiten en nooit meer slicen

Eind deze week ligt de laatste Golfers Magazine van dit jaar in de winkel. Het is een extra dikke jubileumeditie.

 

Het is onze abonnees zelden te koud of te nat om te spelen, maar als de baan een keer dicht is, heb je altijd nog de 164 pagina's dikke Jubileumeditie van Golfers Magazine. Hieronder een greep uit de artikelen.

In ons jubileumnummer kijken we terug op de beste golfers, baanbrekend equipment en de mooiste reizen van de afgelopen 35 jaar. En wie jarig is trakteert, dus maken abonnees kans op fraaie prijzen.

 

In het laatste nummer spreken we ook met Joost Luiten. Hij kijkt terug op een frustrerend 2018 maar vooral vooruit op 2019. 'Ik kan er volgens de artsen weer tien jaar tegenaan', klinkt het opgelucht.

 

Ook lossen we voor eens en altijd hét golfprobleem van veel amateurs op: de slice. We hebben er twaalf pagina's voor uitgetrokken en dat moet genoeg zijn. In 2019 slaan we allemaal een draw.

 

En mis je toch een keer de green? Geen paniek. Je hebt nog alle kans op een up-and-down met de tips van drie koningen van het korte spel: Soren Kjeldsen, Shane Lowry en Dylan Boshart

 

Op de valreep speelden we nog een rondje op Bernardus, een baan waar al tijden reikhalzend naar wordt uitgekeken. Onze tip: zet hem voor volgend jaar op je to do list.

 

Een stuk minder ontspannen was onze deelname aan de Iron Man. 18 holes van de backtees op Houtrak, met alleen ijzers, bij windkracht vijf en met af en toe een flinke bui. Gekkenwerk, maar het levert wel een mooi verhaal op voor bij de open haard.

 

Een paar maanden geleden won Tiger zijn eerste toernooi in vijf jaar. Hij deed dat met een TaylorMade M3 driver in zijn tas en we vroegen ons af hoeveel beter deze is dan zijn Nike Ignite uit 2004. Tijd voor een test.

 

José Maria Olazábal won 23 keer op de Europese Tour. We spraken met de sympathieke Spanjaard over zijn indrukwekkende carrière, de vriendschap met Seve en de voldoening de hij krijgt van golfbanen ontwerpen.

 

Enge situaties? Lange bunkerslagen? Laag tussen de bomen door? Kniehoge rough? Maak je niet druk. We loodsen je er met onze tips probleemloos doorheen.

 

En we hebben deze winter nog een klein beetje huiswerk voor je. We hebben alle regelveranderingen nog een keer op een rij gezet, zodat je in 2019 precies weet wat je moet doen. Komt goed... als je Golfers Magazine tenminste leest.

 

 

Gerelateerd nieuws