Door: Martijn Paehlig Fotografie: P54
World

Faldo gaat naar Pakistan

Britse golflegende ontwerpt baan in Multan

De nationale sport van Pakistan is cricket, een erfenis van de Britse invloeden in de regio. Opvallend genoeg is golf, toch ook terug te voeren naar de overkant van de Noordzee, slechts een kleine sport in het buurland van India.

Volgens de Pakistaanse golffederatie telt het land zo'n vijfduizend golfers, niet veel op een bevolking van bijna tweehonderd miljoen zielen. Die golfers delen samen zo'n dertig golfbanen, en als het goed is komt daar medio 2020 in elk geval één exemplaar bij, van de hand van niemand minder dan Nick Faldo.

De Rumanza Course wordt aangelegd in Multan, de vijfde stad van het land, met een populatie van ongeveer 5 miljoen inwoners. Faldo, zesvoudig Majorwinnaar tekende de baan in het midden van het land en zal tot de opening in 2020 regelmatig op locatie aanwezig zijn om de werkzaamheden van architect Andrew Haggar en directeur design operations Gareth Williams te begeleiden. 

'Rumanza zal alles hebben waarvan ik vind dat een golfbaan het moet hebben om zowel een echte 'test of golf' alsook een memorabele ervaring te zijn. Natuurlijk zetten we er bij de bouw en aanleg zoveel mogelijk in op duurzaamheid voor de lange termijn', aldus Nick Faldo bij een van zijn eerste bezoeken aan het project. 

'Ook voor Faldo Design is dit een bijzondere stap. We zijn oprecht vereerd dat we hier een Nick Faldo Signature Course aan mogen leggen en zo bij kunnen dragen aan het laten groeien van de golfsport in deze regio'.

 

 

Gerelateerd nieuws