Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
World

Dewi Weber amateur af

Samen met Golf Team Holland op weg naar de LPGA

Zou de open brief die ik jaren geleden schreef voor Dewi Weber nog ergens rondzwerven op internet? Of is hij, na een van de migraties van onze website voorgoed in het digitale duister verdwenen? Van mij mag ie. Jaren terug deed ze mee aan het Deloitte Ladies Open en opende daar als jonge amateur met zo'n hoge score dat ze de tweede dag niet meer mocht starten. Ik probeerde haar een hart onder de riem te steken met de opmerking dat ze er in de loop van haar loopbaan van zou profiteren, dat ze er van zou leren en groeien.

'Dewi Weber is klaar voor de volgende slag', zoals een gisteren verspreid persbericht als kop had slaat ondanks de taalkronkel de spijker wat mij betreft op de kop. Sinds die desastreuze ronde op The International liet Weber bij herhaling zien te bulken van het talent en daarnaast uit het juiste hout gesneden te zijn. Tijdens haar studie boekte ze tal van successen en klom ze op naar de bovenste regionen van de wereldranglijst voor amateurs.

Het plan van de 22-jarige Weber was al lang duidelijk. Studeren in Amerika, afstuderen ook, collegegolf spelen en dan professional worden. Al in april 2018 kondigde ze op deze site aan dat ze binnen een jaar de stap zou zetten. Eerst nog wat dingen afronden, dan door naar Qualifying School en dan hopelijk direct naar de LPGA.

Dat laatste lukte haar niet, hoewel ze ver kwam in de jacht op een kaart. Haar resultaten waren echter goed genoeg om zich te verzekeren van een goede kaart voor de Symetra Tour, de tweede divisie van het vrouwengolf in Amerika. Want ja, Weber blijft hoe dan ook in Amerika. De voormalig speelster van de Noord-Nederlandse voelt zich thuis in Amerika, waar ze Miami als uitvalsbasis blijft houden terwijl ze ondertussen wel gesteund wordt door Golf Team Holland met haar vaste team om zich heen.

De doelen voor 2019 zijn duidelijk. Drie keer winnen op de Symetra Tour voor een battlefield promotion of aan het eind van het seizoen bij de beste tien van de Order of Merit staan om via die weg door te stromen naar de LPGA. Het zijn flinke targets voor een eerstejaars professional, maar wat is er mis met ambitieuze doelen? Ik kijk er in elk geval niet raar van op als er in 2020 twee landgenotes op de LPGA spelen.

Lees hier het hele persbericht.

Gerelateerd nieuws