Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Getty Images
Tour

World Cup: Nederland in achterhoede, België op kop

Luiten en Huizing spelen bijrol in Australië

Na de eerste dag van de World Cup bevond het Nederlandse duo dat de lange reis naar Australie maakte zich al in de achterhoede, een tweede ronde in 82 slagen zorgde ervoor dat ze geen milimeter bewogen op het leaderboard. 

De eerste ronde zag er met 69 slagen nog aardig uit voor Luiten en Huizing, maar met drie meetellende bogeys deden ze zichzelf in de foursomes al aardig tekort. 'In deze spelvorm kan en moet je laag gaan', zei Luiten daarover gisteren op zijn website.

Op de tweede dag van de World Cup stond ook nog eens het lastiger fourballs op het programma waarbij de spelers om en om dezelfde bal spelen. In moeilijke omstandigheden (regen en wind) speelden slechts vier van de 26 teams onder par en Nederland hoorde niet bij dit kwartet.

Na vijf holes stonden de oranjemannen al op +4 voor de dag dankzij twee dubbele bogeys, waarna de schade met drie opeenvolgende bogeys op zes, zeven en acht snel opliep naar +7 voor de wedstrijd. 

Na de turn ging het weinig beter. Of eigenlijk, niet beter. Hole tien, hole elf, hole twaalf én hole dertien moest er een bogey op de kaart worden geschreven voordat op de par-4 zestiende de enige birdie van de dag mocht worden verwelkomd.

Met een tweede ronde in 82 slagen (+10) staat Nederland halverwege de wedstrijd op de 26ste plaats met een totaalscore van +7. De achterstand op de koplopers is daarmee opgelopen tot zeventien slagen en dat zal ten zuiden van de landgrens met extra plezier worden geconstateerd. Het Belgische duo Pieters en Detry opende met een 63 en zette daar een 71 naast voor een totaal van -10, een score waarmee ze de leiding delen met Team Korea.

'Ik denk dat we vandaag heel solide speelden, we zaten er allebei goed in. We hebben onszelf een paar keer met goede parren weten te redden. Morgen wordt weer een heel ander spelletje, maar we proberen zo door te gaan', aldus Pieters na afloop van de ronde.

Leaderboard

 

 

 

Gerelateerd nieuws