Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour

Woods worstelt... en gaat onder

Zo soepel als het de eerste twee dagen liep, zo moeizaam was het op dag 2

De eerste twee rondes van zijn come-back toernooi kreeg Woods het publiek voortdurend op de banken. Ondanks dat hij bijna een jaar uit competitie was liet hij zien waarom er zo naar zijn return uit was gekeken. Halverwege de tweede ronde pakte hij zelfs 'brutaal' de leiding, al ging het vanaf de turn op dag 2 moeizamer en moeizamer.

Wist hij vrijdag het schip nog aardig in de vaart te houden, op de derde dag maakte de voormalig nummer 1 van de wereld vanaf het eerste moment water. 

Onder lastige omstandigheden - het waaide flink - worstelde Woods vanaf de eerste slag. Het ritme ontbrak, het gevoel was er niet, het vertrouwen schijnbaar ook niet, anders verdween dat laatste wel gedurende de ronde.

Voor de turn maakte Woods vier bogeys - op een, drie, zes en zeven - maar het was meer dan dat. Drives misten de fairway, aproaches deden hetzelfde richting green, chips - toch al niet zijn fort de laatste jaren - deden niet wat ze moesten doen, en ook op de greens ging het verre van soepel. Het verschil met gisteren en eergisteren was enorm.

 

Na de turn ging het niet veel beter. Al op de tiende hole miste Woods schijnbaar knullig de green, zijn chip was te hard en de putt voor par viel niet waarna hij hoofschuddend de vijfde bogey van de dag moest bijschrijven. 

Vanaf dat moment wist Woods - soms met het nodige geluk - bogeys van de kaart te houden, en op de par-4 veertiende maakte hij zelfs zijn eerste birdie van de dag, en birdie die hij met een cynische buiging in ontvangst nam. Ook hole zeventien won hij een slag terug, en op achttien had hij de pech dat zijn bal net niet wilde vallen, maar met een dagtotaal van drie boven par (75) leverde Woods flink in en onderstreepte hij ongewild zijn eigen woorden van gisteren. Er is nog veel werk aan de winkel, maar desondanks genoot Woods vooral, zo liet hij na afloop met een brede grijns weten. 'Dit is wat ik heb gemist, het is zo fijn om weer de strijd aan te gaan met die jongens'.

Woods was overigens niet de enige die het moeilijk had op de derde dag. Geen van de achttien spelers wist een score onder de zeventig binnen te brengen, en bijvoorbeeld 's werelds nummer 1 Dustin Johnson had met een 76 zelfs een slag meer nodig dan Woods. 

De leiding is met nog een ronde te spelen stevig in handen van Charley Hoffman. De Amerikaan ging rond in zeventig slagen en liep daarmee zelfs uit op de rest van het veld. Met -14 heeft hij een riante voorsprong op Justin Rose en Jordan Spieth die met -9 de eerste achtervolgers zijn.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws