Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour

Woods tevreden over return, Fowler indrukwekkend

Tiger bij beste tien, Fowler opent met zeven birdies op rij

Ook na afloop van zijn langverwachte en veelbesproken rentree bleef Woods rustig en tegelijkertijd opgetogen over de zojuist afgesloten week. 

'Ik wist dat ik vier dagen achter elkaar zou kunnen spelen, anders was ik er ook niet aan begonnen, maar je weet niet wat de spanning met je doet, het was al even geleden dat er zoveel adrenaline door mijn lijf ging', reageerde Woods na afloop van zijn ronde en in een eerste analyse op zijn eerste toernooi na bijna een jaar revalideren.

Niet alleen fysiek kon de voormalig nummer 1 tevreden zijn over de terugkeer in het veld, ook speltechnisch viel er weinig te mopperen. Zijn driver - de laatste jaren vaak een voornaam zorgenkindje - was scherp en vaak ook lang, net als overigens zijn ijzers en fairwayswoods. Zonder ook maar iets in te houden was de bijna 42-jarige Woods niet zelden langer dan zijn veel jongere medespelers. 

'Ik heb vier dagen vrijuit kunnen spelen, voel echt geen enkele reactie. Dat is misschien wel het belangrijkste winstpunt. Het is nu zaak met mijn team te gaan zitten en een goed schema op te stellen voor 2018 waarmee we er voor zorgen dat ik optimaal aan de Majors kan beginnen. Hoe het er precies uit gaat zien kan ik echt nog niet zeggen. Het moet niet te veel worden, maar ook niet te weinig.'

Eerst zal Woods echter deze week evalueren en dan zal de conclusie zijn dat er voldoende aanknopingspunten zijn dat hij de strijd weer aan zal kunnen gaan met de besten van de wereld. Op de 75 van gisteren na speelde hij drie dagen onder par (69, 68, 68), gaf hij zichzelf voldoende kansen en had er - als hij iets zorgvuldiger had gechipt - meer in dan de gedeeld negende plaats waar hij nu beslag op legde.

Met een totaal van acht onder par moest Woods echter ruim passen voor Rickie Fowler die met -18 met ruime voorsprong won. De Amerikaanse Ryder Cup held was van ongekend niveau op de slotdag in Albany. De eerste zeven holes maakte hij stuk voor stuk birdie, de eerste elf holes maakte hij er maar liefst negen, en met een indrukwekkende elf onder par stak hij iedereen voorbij.

Einduitslag

Fowler was enorm op dreef op de slotdag.

Gerelateerd nieuws