Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour

Woods nog deze maand in actie

Na zijn rentree in zijn eigen wedstrijd begin december komt Woods eind januari ook weer in actie op een gewone wedstrijd van de PGA Tour.

Nadat de twee weken geleden 42 geworden voormalig nummer 1 van de wereld op zijn verjaardag al aankondigde in februari weer in actie te komen, en bij de die gelegenheid de hoop uitsprak weer een 'gewoon' schema te kunnen spelen, maakte hij vandaag bekend al eind deze maand weer aan de start te verschijnen.

De kaartverkoop voor het Farmers Insurance Open zal ongetwijfeld een flinke boost krijgen nu Woods officieel wereldkundig heeft gemaakt mee te zullen doen op Torrey Pines van 25 tot en met 28 januari. 

Het is precies een jaar geleden dat hij in dezelfde wedstrijd zijn laatste reguliere tourstart maakte - eveneens na een lange afwezigheid - en daarbij direct een ambitieus schema aankondigde. Voor hij echter nog een toernooi kon spelen ging het bij zijn eerste optreden in Europa alweer mis toen hij uit moest stappen in Dubai en de rest van het seizoen in de lappenmand lag. 

Dat Woods nog voor het door hem zelf gesteunde Genesis Open (15-18 februari) al in actie komt is zo gek nog niet. Niet alleen oogde Woods ten tijde van zijn rentree in het Hero World Challenge fit, Torrey Pines is een baan die de voormalig nummer 1 van de wereld - zacht gezegd - goed gezind is. De veertienvoudig Majorwinnaar won maar liefst acht keer in San Diego waaronder zijn laatste Majortitel in 2008.

 

Gerelateerd nieuws