Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour
3

Woods het wachten waard

Na een afwezigheid van bijna een jaar waren de verwachtingen hooggespannen voor de terugkeer van Tiger Woods.

Wat kan je verwachten van een man die een paar maanden geleden nog niet eens in de tuin kon chippen? Die stond voor zijn zoveelste rentree na wéér een operatie? Van een man bovendien die in de tussentijd wat demonen bevocht en daarnaast ook gewoon weer een jaar ouder geworden was?

Niemand die het wist, maar de golfwereld wilde het maar wat graag weten en stemde massaal af op de live uitzending van de eerste ronde van de Hero World Challenge. Tal van fans, collega's en andere topsporters uitten hun enthousiasme kort na de start van de ronde of in het verloop daarvan. Topbasketballer Stephan Curry, zwemlegende Ian Phelps, oud-voetballer Ruud Gullit, maar ook Maarten Lafeber en Joost Luiten lieten weten blij te zijn met de terugkeer van de voormalig nummer 1 van de wereld. 

 

Hoewel er nog wel wat op te merken was over bepaalde onderdelen van zijn spel, stelde Woods zeker niet teleur bij zijn rentree. Zijn swing oogde sterk en solide, hij was inderdaad lang van de tee, zijn putten was prima, zijn ijzers keurig. Als er ergens echt ruimte voor verbetering was, dan was het weer het chippen rond de greens waardoor hij een aantal keer in de problemen kwam.

Maar voor de rest?

Woods begon met een tap-in par op de par-4 eerste. De eerste birdie kwam al op de derde hole, het eerste vuistje - na een geredde par - op de vierde, op acht volgde nog een birdie, gevolgd door de eerste bogey van de dag nadat een bijna perfecte houten 3 ongelukkig wegrolde en Woods opnieuw geen goede chip sloeg.

 

Na de turn speelde Woods nog wat scherper, met drie birdies op de eerste vijf holes als resultaat. Vooral de wedge naar de vlag op de veertiende zorgde voor een tevreden glimlach op het gezicht van de 79-voudig Tourwinnaar. Een bogey op de par-5 vijftiende stopte de birdietrein - en zorgde ervoor dat Woods de par-5 holes boven par speelde, maar met een openingsronde in drie onder par (69) kon hij uitstekend leven.

'Ik heb een tijdje niet gespeeld, maar als je me vraagt hoe dit was, dan was dit gewoon goed, maar vooral ook was het leuk om weer eens met een scorekaart op zak te spelen.' 

'Ik wist écht niet wat ik kon verwachten vandaag. Er ging veel door me heen, op de eerste tee, ik moest echt even de adrenaline terugbrengen, maar gezien de omstandigheden en waar ik vandaan kom kan ik alleen maar tevreden zijn over deze start.'

 

De leiding na achttien holes is in handen van Tommy Fleetwood. De Engelsman die voor de zesde opeenvolgende week in actie komt en dinsdag gaat trouwen, toonde geen spoor van vermoeidheid op weg naar een foutloze zes onder par en de kop van het eliteveld. 

Leaderboard

Gerelateerd nieuws