Door: Foeke Collet
Tour

Wood leidt de dans

We zitten nog heel vroeg in het toernooi, maar Chris Wood was vanochtend goed wakker en meldde zich met een 65 (-6) bovenaan het leaderboard van het KLM Open.

 

Het is windstil en zonnig op The Dutch en veel vroege starters maakten optimaal gebruik van de perfecte omstandigheden. Chris Wood gaf het meest overtuigend zijn visitekaartje af. Hij maakte zowel voor als na de turn drie birdies en hoefde nergens een slag in te leveren.

'Het ging lekker', lachte Wood na zijn ronde. 'Maar ik moet zeggen dat de omstandigheden dan ook ideaal waren en de greens zijn zacht en rollen werkelijk perfect.'

Wood werd dit jaar tweede in Oman en in Frankrijk, maar een vierde titel op de Europese Tour bleef nog buiten bereik. Wellicht is dit de week van de lange Engelsman. Zijn start is in ieder geval prima. Met een 65 (-6) heeft hij na de ochtendronde een slag voorsprong op Kevin Stadler (66) en de Italianen Renato Paratore en Andrea Pavan en twee op Richard McEvoy (67).

Lee Westwood knokte zich na een dramatische start met drie bogeys in zijn eerste vier holes knap terug. De kampioen van 1999 maakte in het vervolg van zijn ronde nog zes birdies en één bogey en staat er met een 68 (-3) nog prima bij.

'Ik werd vanacht om vier uur wakker en kon niet meer in slaap komen, en was dus behoorlijk moe', aldus Westwood. 'Het duurde een tijdje voordat de koffie begon te werken. En je moet uit de rough blijven, want die is pittig.'

Zijn flightgenoot en mede Ryder Cup vice-captain Padraig Harrington (68) kwam tot dezelfde score.

Een andere oud-winnaar, Ross Fisher, moet morgen iets heel speciaals laten zien om er in het weekend nog bij te zijn. De Engelsman moest naast drie bogeys, ook een double en zelfs een triple bogey noteren en kon pas stoppen met tellen bij 77 (+6)

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws