Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Wisselvallig begin professionele loopbaan Coffa

Nederlandse net buiten top-10 bij debuut

 

Eind 2018 haalde Pasqualle Coffa een deelkaart voor de Ladies European Tour, maar de eerstejaars professional wist direct dat die kaart niet heel veel waard was, zo zei ze enkele weken geleden. 

'Ik heb categorie 9b gekregen en de kans dat je daarmee in toernooien komt is heel erg klein. Meestal komen de speelsters tot en met categorie 6 er nog wel in, daarna is de kans heel klein en ben je afhankelijk van invites. Dat gaan we dus ook proberen voor elkaar te krijgen. En ik begin het seizoen volgende maand in Zuid-Afrika (op de Ladies Sunshine Tour, red). Als ik daar een goede positie op de ranking haal heb ik in elk geval één start op de LET te pakken.'

Op de prachtige oude baan van de Irene Golf Club was het zo ver en maakte Coffa haar debuut. Met wisselend succes, zo leerde een blik op haar scorekaart.

De eerste ronde tekende de Brabantse voor een ronde in 76 waarmee ze ronde cutline bungelde, de tweede ronde ging Coffa rond in slechts 68 slagen en vond ze zichzelf terug op de zesde plaats van het klassement, om op de derde en laatste dag met een ronde in 80 slagen weer fors in te leveren en uiteindelijk als veertiende te eindigen in het door Ashleigh Buhai gewonnen Canon SLT Open.

'Mijn spel was erg wisselvallig. De eerste dag liep mijn shortgame en putten niet echt. Mijn swing voelde goed en ik sloeg mijn driver ook goed, maar de rest was het allemaal niet. De tweede dag liep alles wel oké. Ik maakte nog een paar kleine foutjes, maar die kon ik allemaal beperken en vooral mijn putter liep erg goed, dat maakte het verschil, al had ik alsnog een paar lipouts of net te kort gelaten putts.'

'Vandaag was een heel andere verhaal. Het liep gewoon totaal niet. Ik was niet kalm genoeg en wilde zó graag waardoor ik het niet liet lopen. Ik sloeg ze niet goed vanaf de tee en dan heb je er een groot probleem', aldus Coffa over de smalle uit 1911 stammende baan even ten zuiden van het Zuid-Afrikaanse Pretoria.

 

Einduitslag

Gerelateerd nieuws