Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour

Westwood naast Rumford, Veerman naar huis

Nog achttien holes strokeplay, beslissing via matchplay.

Na 36 holes kent het ISPS Handa World Super 6 in Perth gewoon een cut, maar niemand is nog zeker dat er ook zondag gespeeld mag worden. Na de volgende ronde strokeplay is er alleen voor de beste 24 plaats in de rest van het toernooi dat in matchplayvorm zal worden gespeeld.

Johannes Veerman weet nu al dat hij zijn prestatie van vorig jaar niet kan verbeteren, noch evenaren. Bij de eerste editie van het toernooi plaatste de Nederlandse Amerikaan zich niet alleen voor het matchplaydeel van het toernooi, hij overleefde de eerste ronde tegen Fox, en dolf een ronde later pas op de derde shoot-out hole het onderspit tegen Louis Oosthuizen.

Zover komt het dit jaar niet. De op de Asian Tour spelende Veerman eindigde na 36 holes op +2 (72/74) en miste daardoor op twee slagen de cut.

Veerman werd in 2017 gedeeld twaalfde maar mocht nu na 36 holes naar huis.

Een stuk hoger op het leaderboard belooft het spannend te worden de komende dagen. De top-24 staat op -3 terwijl de cut op level par uitkwam en dus heeft iedereen nog kans zich te plaatsen voor de slotdag.

De kans dat Lee Westwood en Brett Rumford dat doen is helemaal groot. De Aussie en de Engelsman delen de leiding na 36 holes met een score van acht onder par. Rumford, gisteren goed voor een ronde in acht onder par, kwam vandaag niet verder dan een level par maar behield daarmee de leiding. De winnaar van het afgelopen jaar gaat daardoor - net als de eerste twee dagen - op dag drie samen met Westwood de baan in.

Onze zuiderburen zijn nog wel vertegenwoordigd in het weekend. Christopher Mivis, negentien jaar en lid van Rinkven, de gastheer van het Belgian Knockout, haalde met level par precies het weeekend, maar zal zaterdag vol aan de bak moeten om zich te plaatsen voor het matchplaydeel van het toernooi.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws