Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Weber net buiten top-10 bij professioneel debuut

Nederlandse zet eerste stap in jacht naar kaart LPGA

Het doel voor Dewi Weber dit jaar is duidelijk. Drie keer winnen op de Symetra Tour of op bij de beste tien van de Order of Merit eindigen om zodoende promotie naar de LPGA af te dwingen.

De eerste schreden op die lange weg waren voorzichtig, maar met een gedeeld dertiende plaats zal Weber ongetwijfeld kunnen leven.

Weber, die vorige week professional werd, begon het Skyigolf Championship met een ronde boven par. Drie birdies en vijf bogeys leverden haar een rondje 74 (+2) op, maar bij die ene ronde boven par bleef het. Dag twee tekende ze voor een ronde in zeventig slagen (-2), dag drie gingen daar nog twee slagen af (68, -4) mede dankzij een eagle twee op de par-4 zesde, om uiteindelijk te eindigen met een ronde net onder par (-1).

Met een totaal van vijf onder par eindigde Weber als gedeeld dertiende, één slag buiten de top-10.

Einduitslag

Op de Ladies European Tour ging de zege in het Women's NSW Open naar de Meghan MacLaren. De Engelse profiteerde optimaal van de afwezigheid van Anne van Dam die zich in Nederland voorbereid op haar vertrek naar de LPGA. Met -12 bleef MacLaren Keh en Carlsson drie slagen voor.

Einduitslag

Gerelateerd nieuws