Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Vrije val Van Dam

De ene dag is de andere dag niet. Nederlandse hard onderuit op dag 2 Qualifying School

Na een nagenoeg foutloze eerste ronde en vanaf de gedeeld eerste plaats, ging in de tweede ronde maar weinig goed voor Anne van Dam. Een kaart voor de LPGA is na een 81 ineens heel ver weg.

Ze had zelf gisteren al aangegeven dat de tweede baan wat lastiger speelde. Smaller, doglegs, kleine greens. Maar zelfs Van Dam had in haar ergste dromen niet kunnen bevroeden dat ze zoveel averij op zou lopen op de Hills Course.

Waar de Arnhemse woensdag maar één bogey maakte, en daar vijf birdies tegenover zette, was het donderdag compleet het tegenovergestelde. Alleen op de par-4 elfde won ze een slag, en op maar liefst zes holes had ze meer slagen nodig dan er volgens de scorekaart voor stonden. 

Van Dam bogeyde twaalf, dertien en zestien, maakte dubbels op de par-4 eerste en zeventiende, en leverde op de par-3 derde zelfs drie slagen in dankzij een triple bogey zes.

Uiteindelijk stopte de teller pas na een ronde in negen (!) boven par, waardoor ze van -4 voor de wedstrijd plots op +5 voor de wedstrijd staat: op het randje van de top-100, buiten de cutline, en vijf slagen van de top-20 die na vijf dagen een kaart mee naar huis mag nemen.

Leaderboard

 

Later meer

Gerelateerd nieuws