Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Vijf Nederlanders in top-10 op Broekpolder

Twee amateurs bij top-3

De macht van het getal én het thuisvoordeel worden vooralsnog optimaal benut door de Nederlanders die deze week op GC Broekpolder meedoen aan de wedstrijd van de Pro Golf Tour. Halverwege de wedstrijd domineert oranje de top van het leaderboard.

De luxe van de kopppositie is niet langer daar - Bootsma zakte na een 73 naar de gedeeld derde plaats - maar voor de rest is het even 'oranje boven' op de baan bij Vlaardingen.

Met maar liefst 42 landgenoten aan de start was de kans dat een Nederlander boven zou komen drijven ruimschoots aanwezig, maar dat er na 36 van de 54 holes vijf (!) landgenoten bij de beste tien staan, had niemand durven denken.

Fernand Osther staat het kortst op koploper Maheut, die dankzij een 66 een comfortabele voorsprong van vier slagen nam. Met -5 bleef de lange Limburger echter prima in het spoor van de koploper. Osther, niet langer in het bezit van een speelrecht voor het circuit, maakt vooralsnog optimaal gebruik van de geboden kans. Met een 69 en een 70 is hij de eerste achtervolger en dat ondanks een dubbele bogey op dag 1 én een dubbele bogey op dag 2.

De derde plaats wordt onder meer gedeeld door twee Nederlandse amateurs. Philip Bootsma en Rodi Vlasveld. Bootsma leverde met een 73 (+1) iets in, terwijl Vlasveld (opgegroeid in Belgie en studerend in Amerika) dankzij een 71 (-1) juist iets won. 

Dat laatste (winst boeken) deed ook de thuisspelende Maarten Bosch. De Rotterdammer tekende op de tweede dag voor een 68 en steeg daardoor flink in het klassement waar hij samen met Robin Kind nu de zevende plaatst deelt.

Naast de vijf mannen in de top-10 haalden nog zes landgenoten het weekend op Broekpolder. Twaalf man in het weekend is een uitstekende prestatie, al betekent het tegelijkertijd dat voor dertig man de droom over een topresultaat op de Pro Golf Tour voor deze week voorbij is. 

Leaderboard

Gerelateerd nieuws