Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Van West en Bootsma net buiten top-10

Arkenau nu in verlenging kopje onder

Waar Robbie van West bij de openingswedstrijd nog maar net te kort kwam om er met de zege vandoor te gaan, moest hij bij de tweede wedstrijd van het seizoen meer toegeven op de winnaar.

Van West ging de laatste ronde van de Ain Sokhna Classic in met een overzienbare achterstand op de kop van het veld, maar kwam op de derde dag - als enige speler van de top-35 - niet tot een score onder par (+1) waarmee hij de goede 66 en 68 van de eerste twee dagen goeddeels teniet deed en uit de top-10 zakte: T12.

Naast Van West eindigde ook Philip Bootsma (foto) op de gedeeld twaalfde plaats. De speler van Houtrak opende én sloot het toernooi af met een prima 66, maar verspeelde een top-10 door een ronde in 75 slagen op de tweede dag maar behaalde evengoed zijn een na hoogste finish op het circuit na zijn zesde plaats op Broekpolder van vorig jaar.

Net als vorige week moest een play-off de beslissing brengen op de wedstrijd van de Pro Golf Tour, en net als vorige week was Hinrich Arkenau een van de spelers die in die verlenging kans maakte op de overwinning. Waar de Duitser vorige week tegen Robbie van West nog aan het langste eind trok, moest hij na de derde extra hole de zege nu laten aan Stanislas Gautier die net als hij op -19 was geeindigd maar die in de verlenging koelbloediger was.

Van de overige deelnemende landgenoten mocht alleen Max Albertus de slotronde spelen. De Brabander leverde met een 75 fors in en eindigde met -2 als gedeeld 38ste.

Einduitslag

Gerelateerd nieuws