Door: Foeke Collet
Tour

Van ver gekomen

Er vloeien wel vaker tranen op de 72ste hole, maar zelden kwamen ze van zo diep als bij de overwinning van Nate Lashley in de Rocket Mortgage Classic.

 

Woensdag hoorde Lashley dat hij mocht spelen, donderdag maakte hij een onwaarschijnlijke 63 (-9), en zaterdag deed hij dat gewoon nóg een keer, waardoor hij met een voorsprong van zes slagen de slotdag in ging.

Zijn zus Brooke stapt direct op het vliegtuig en ziet hem achttien holes later de winnende putt maken. 'Ik móest er zijn', vertelt ze door haar tranen heen.

Nate en Brooke verloren in 2004 hun ouders bij een vliegtuigongeluk nadat deze waren wezen kijken bij een golfwedstrijd van hun zoon. Ook de vriendin van Nate kwam hierbij om het leven.

Vijftien jaar later staat zijn zus naast de green van de achttiende om hem een wedstrijd op de PGA Tour te zien winnen, samen met tienduizenden golffans die het gedroomde einde wensen van dit uitzonderlijke verhaal.

En dat komt er. 

'Het heeft me jaren geduurd om eroverheen te komen', aldus de 36-jarige Lashley, die pas zijn 33ste toernooi op de PGA Tour speelde en de week begon als de nummer 353 van de wereld.

'Heel lang hield het mentaal tegen. Ik denk veel aan mijn ouders. Zonder hun had ik hier niet gestaan.'

'Dit bewijst dat je heel, heel moeilijke tijden kunt hebben en er toch doorheen kunt komen', aldus zijn trotse zus.

Leaderboard

 

 

Gerelateerd nieuws