Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Van Meijel beste Nederlander in Slovakije

Van Driel ten onder op laatste dag

Drie dagen lang had Darius van Driel de regie in het D+D Real Slovakia Challenge, en ook nadat de eerste holes gespeeld waren, leek het balletje zijn kant op te gaan rollen. 

Dankzij birdies op de eerste én de tweede hole, maakte de Nederlander zijn voorsprong direct groter en leek niets hem te kunnen gaan weerhouden van een tweede zege op de Challenge Tour.

Leek. Want wat er de eerste 56 allemaal wél goed ging, vanuit het niets leek niets meer te lukken bij de Leidschendammer. 

In een tijdsbestek van vijf holes (vier tot en met acht) leverde hij zomaar vier slagen in en die klap kwam hij niet meer te boven. Er was weliswaar nog een birdie op de par-3 twaalfde, maar ook na de turn leverde hij meer slagen in dan hij er won dankzij bogeys op tien, vijftien en zeventien.

De zege ging ook niet naar Lars van Meijel, de speler van Golfton die als derde aan de dag was begonnen en zijn landgenoot in dezelfde flight zag worstelen.

Van Meijel liet zich er niet door van de wijs brengen en tekende - net als de eerste drie rondes - voor een score onder par, al was zijn omloop in zeventig slagen wel de minste van de vier: 68, 69, 66 en dus 70.

Met een totaal van vijftien onder par eindigde Van Meijel de dag waar hij deze ook begon: op de gedeeld derde plaats, zijn tweede opeenvolgende top-10 notering na de zevende plaats vorige week in Italie.

Voor de op een invite spelende Brabander een prestatie van formaat met als extra bonus dat hij voor zijn volgende start geen gebruik hoeft te maken van een van zijn zeven invites.

De cheque van om en nabij de dertienduizend euro die hij mee naar huis mag nemen is daarnaast ook nog eens groot genoeg om zijn kaart voor 2019 nagenoeg zeker te stellen.

Het toernooi in Slovakije werd gewonnen door Rhys Enoch die het in de laatste groep het beste deed en uiteindelijk met -18 iedereen zijn hielen liet zien. 

Daan Huizing en Wil Besseling eindigden uiteindelijk als 22ste en 39ste.

Later meer

Einduitslag

Gerelateerd nieuws