Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Getty Images
Tour

Van laatste naar eerste

Kiradech Aphibarnrat plaatste zich als laatste voor het matchplaydeel van de World Super 6, maar stond uiteindelijk met de trofee in zijn handen.

De 28-jarige speler uit Thailand versloeg in de finale op de baan van Lake Karrinyup bij het Australische Perth de ‘thuisspeler’ James Nitties met 2 en 1 door eagle-birdie te eindigen.

Het was de tweede zege van Aphibarnrat in een matchplaytoernooi en de vierde in totaal op de Europese Tour. In 2016 was de inwoner van Bangkok de beste in het Paul Lawrie Matchplay van 2015 in Aberdeen.

Aphibarnrat moest zaterdag na 54 holes strokeplay met negen anderen om acht plaatsen in het ‘hoofdtoernooi’ spelen. Hij had vier extra holes nodig voor kwalificatie zeker was.

De huidige nummer 53 van de wereld versloeg zondag achtereenvolgens Ben Eccles (1 hole), Yusaku Miyazato (op de vijfde extra hole…), Sean Crocker (1 hole) en Lucas Herbert (eerste extra hole) om in de finale te komen.

Waar het de laatste maanden in strokeplaywedstrijden vaak in de slotfase mis ging, daar hield Aphibarnrat, die pas woensdag in Perth arriveerde, de focus tot het laatst vast.

Hij was in de finale tegen de 35-jarige Nitties 1 down na twee, maar daarna was er geen houden meer aan. Met een par op vier kwam Aphibarnrat all square en met een eagle op de korte par-4 veertiende ( de vierde hole van het matchplaygedeelte) nam hij voor het eerst op voorsprong. Een mooie putt op de volgende was vervolgens beslissend.

Alle uitslagen via website Europese Tour

 

 

Gerelateerd nieuws