Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Van Driel weer in kansrijke positie naar slotdag

Achterstand op koploper Tiley te overzien

Vorige week ging het als koploper in de laatste ronde net mis voor de Zuid-Hollander, maar deze week is híj degene die op jacht gaat naar de leider van het klassement. na een goede derde ronde heeft hij de koploper nog altijd in het vizier.

De huidige nummer 29 van de Order of Merit tekende voor de derde dag op rij voor een ronde in 68 slagen (-3), al kwam de score op moving day heel anders tot stand dan op de eerste twee dagen. 

Waar Van Driel de eerste twee dagen vier birdies en een bogey maakte, zag zijn kaart er na de derde dag een stuk kleurrijker uit. Hij maakte meer birdies dan op de eerste twee dagen bij elkaar (negen stuks), maakte zelfs een bogey minder, maar liet op de par-3 derde (dubbel) en de par-4 dertiende (tripple) ook meer slagen liggen.

Met een totaalscore van negen onder par start Van Driel op drie slagen van koploper Tiley maar wél in dezelfde groep. Alle kans dus om de Engelsman vol op de huid te zitten.

Een overwinning zal er voor Wil Besseling niet meer inzitten, maar de lange Noord-Hollander heeft na een uitstekende derde ronde wel nog alle kans op het halen van de top-10.

Besseling won maar liefst 36 plaatsen dankzij een uitstekende 65 (-6) mede dankzij een eagle op de laatste hole. Lars van Meijel tenslotte herstelde zich van zijn ronde van +1 van gisteren en klom weer wat in het klassement door een ronde in twee onder par, on der meer met een eagle twee op de par-4 zevende.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws