Door: Jan Kees van der Velden Fotografie: Golfsupport.nl
Tour

Van der Vaart redt het

Na het Nederlandse debacle op drie andere banen, speelde Jurrian van der Vaart zich vrij eenvoudig naar de laatste fase van de kwalificatiereeks.

Van der Vaart speelde de vierde en laatste ronde op de baan van het Spaanse Panoramica in 71 slagen (twee birdies en een bogey) om op een totaal van tien onder par te komen.

Dat was ruim voldoende om tot de beste 21 van het eindklassement te behoren die zich plaatsen voor de Qualifying School. Dit 108-holes toernooi begint aanstaande zaterdag op Lumine, onder de rook van Tarragona.

'Ik was onstellend nerveus aan het begin van de ronde', aldus Van der Vaart. 'En ik maakte te weinig birdiies om snel zeker te zijn. Op de laatste holes had ik een paar Seve-achtige saves, maar door de birdie op zeventien wist ik dat het goed zat.'

'Het is de eerste keer dat ik de laatste fase van Q School haal en ik kijk er naar uit.'

Aan deze marathon met 25 tourkaarten als inzet doen naast Van der Vaart ook Daan Huizing en de Nederlandse Amerikaan Johannes Veerman mee. Maarten Lafeber hoorde dinsdag dat hij als reservespeler toch een startbewijs kreeg.

Alle andere Nederlanders werden uitgschakeld.

Het toernooi op Panoramica werd een dag later beslist dat de andere toernooien. Oorzaak: slecht weer op zondag, waardoor er niet kon worden gespeeld.

Volledige uitslag

 

 

 

Gerelateerd nieuws