Door: Foeke Collet
Tour

Van Dam solide

Met een 71 en een 70 haalde Anne van Dam in het Hero Women's Indian Open probleemloos de cut. Ze staat na 36 van de 54 holes gedeeld 15de (-3).

 

Gisteren maakte onze landgenote twee birdies en een bogey voor een rondje 71 (-1), en vandaag dook ze – vooral dankzij een eagle op de par-4 tweede hole – zelfs twee slagen onder par (72). Het levert Van Dam een mooie uitgangspositie voor de slotronde op: ze staat twee slagen van de top-10 en hoeft slechts vier slagen toe te geven op plek twee.

De leiding in India is na twee ronden in handen van de Michele Thomson, die op -10 al een gaatje van drie slagen heeft op de concurrentie. De 28-jarige Schotse gold tien jaar geleden als een groot amateurtalent, maar na een half jaar professional zijn gooide ze de handdoek in de ring omdat golf 'eenzaam' was. Ze werd politieagent, werkte in een pro-shop en raakte jarenlang geen golfclub aan.

Ze besloot het in 2013 toch weer te proberen. 'Politieagent zijn is een zware baan, je ziet heftige dingen en dat plaatst een slechte slag op een golfbaan in een heel ander perspectief.' 

Thomson speelde zich via de 'tweede divisie' van het damesgolf weer naar de Ladies European Tour, vroeg een wildcard voor het toernooi in India en verbeterde vandaag met een 64 (-8) het baanrecord van de door Gary Player ontworpen DLF Golf en Country Club. 'Veel meiden die in 2009 op de tour speelden, zijn er nu nog, dus het is leuk om terug te zijn en iedereen is heel vriendelijk.'

Ontspannen en met plezier golfen, dat kan een krachtig wapen zijn.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws