Door: Foeke Collet Fotografie: Golfsupport
Tour

Van Dam sluit af in stijl

Anne van Dam besloot het Women's British Open met een ronde onder par (71), wat haar een plek in de middenmoot opleverde. De winst ging naar een Major-debutant.

 

Na drie keer een rondje level par (72) wist Van Dam tijdens haar laatste omgang op Woburn wel in de rode cijfers te duiken, al was het net: ze maakte een 71 (-1).

Daar moest de Arnhemse overigens hard voor werken. Het begin was goed, met vijf parren en een birdie, maar met een double en twee bogeys leverde ze nog voor de turn flink in.

Op weg naar het clubhuis, op de back-nine van een Major, toen het er echt om ging, liet Van Dam echter zien waar ze toe in staat is. Met vijf birdies en een bogey kwam ze binnen in 32 slagen (-4) en knokte zich zo onder par voor de ronde en het toernooi.

Haar totaal van 287 slagen (-1)was  goed voor een 44ste plaats in het laatste Major van het jaar.

De winst ging naar de Japanse Hinako Shibuno (-18). De overnight leader had aan een 68 (-4) net voldoende om Lizette Salas (65 voor -17) achter zich te houden.

De pas 20-jarige speelde deze week voor het eerst buiten haar geboorteland Japan en was bij aankomst verbaasd dat het Women's British Open niet op een linksbaan werd gespeeld, maar op een bos/heidebaan. 

'Het lijkt een beetje op de banen in Japan, met veel bomen', zei ze hierover en dit 'thuisvoordeel' zette ze dus om in winst in haar Major-debuut.

Leaderboard