Door: Foeke Collet
Tour

Van Dam revancheert zich

Anne van Dam is vastbesloten het seizoen af te sluiten met een hoogtepunt. Na de teleurstellend verlopen Qualifying School voor de LPGA Tour, staat ze halverwege de Omega Dubai Ladies Classic fier aan kop.

 

De Emirates Golf Club in Dubai is de laatste stop van de Ladies European Tour van dit seizoen en de Nederlandse doet het spreekwoord 'eind goed, al goed' vooralsnog eer aan: met een totaal van -10 na 36 holes staat ze bovenaan het leaderboard.

Op social media deelde de LET afgelopen dagen filmpjes van de enorme drives van de Nederlandse longhitter, maar ook met de rest van haar spel is weinig mis.

De openingsronde in 69 slagen (-3) was solide, maar vandaag ging Van Dam pas echt 'los'. Ze maakte maar liefst zeven birdies (vijf vóór de turn en twee erna) en hoefde nergens een slag in te leveren. Met een totaal van -10 heeft ze een gaatje van twee slagen naar de nummer twee.

Er is nog een aantal partijen in de baan en er zijn nog één of twee speelsters die zich zouden kunnen mengen in de strijd om de koppositie, maar dat Van Dam het weekend begint in kansrijke positie staat buiten kijf.

Via het Youtube-kanaal van de Ladies European Tour is het kampioenschap alle dagen live te zien van 10.30-13.30 uur.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws