Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Van Dam op koers voor LPGA

Weber zakt uit top-45

Na vier van de in totaal acht rondes die er in Amerika nodig zijn om een kaart voor de LPGA te veroveren, staat Anne van Dam er nog altijd goed voor.

De Nederlandse nummer 1 eindigde de eerste helft van de wedstrijd - final stage bestaat dit jaar voor het eerst uit twee opeenvolgende toernooien over vier rondes waarbij de score van beide toernooien bij elkaar op worden geteld - als gedeeld twaalfde.

Van Dam tekende twee keer voor een ronde nipt onder par, ging de derde rond in level par, en kwam de vierde ronde tot een 73, +1, vooral het gevolg van drie opeenvolgende bogeys vlak voor de turn.

Met een totaal van -1 heeft de tweevoudig winnares op de LET de top-10 nog in het vizier en staat ze ruim binnen de top-45 die na acht rondes een kaart voor de LPGA krijgt.

Amateur Dewi Weber zal daarvoor in de tweede helft van het toernooi even gas bij moeten geven. De aanstaande professional stond er na drie dagen prima voor, maar een omloop in 77 slagen (onder meer met twee dubbele bogeys) zorgde ervoor dat ze zichzelf net buiten de top-45 terugvindt. Als gedeeld 51ste heeft Weber haar kansen op een debuut op de LPGA echter nog gewoon in eigen hand als het toernooi woensdag verder gaat op Pinehurst No7.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws