Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Van Dam naar Amerika: 'Vooral spelen op LPGA volgend jaar'

Nederlandse nummer 1 kwalificeert zich voor LPGA

Vorig jaar slaagde de tweevoudig winnares op de LET er niet in zich, na Dewi-Claire Schreefel en Christel Boeljon, als derde Nederlandse te plaatsen voor de LPGA, dit jaar slaagde ze wel voor het loodzware examen.

Na een ongekende slijtageslag van maar liefst 144 holes eindigde de jacht op een kaart voor het hoogste vrouwencircuit voor Anne van Dam met het best denkbare resultaat.

Ondanks een slotronde in 75 slagen legde de Arnhemse beslag op de gedeeld vijftiende plaats hetgeen haar verzekerd van toegang tot een groot aantal toernooien op het Amerikaanse circuit.

Van Dam stond het gehele toernooi aan de goede kant van de score en kwam geen moment in gevaar om uit de top-45 te vallen. Met een totaal van +3 was haar achterstand op winnaar Jeongeun Lee weliswaar 21 slagen, niemand die daar om maalde.

'Ik ben heel blij met mijn kaart natuurlijk, maar ben ook enorm bij dat deze drie weken erop zitten...er kwam echt geen einde aan', aldus een lachende Van Dam.

'Ik weet nog niet hoe ik volgend jaar in ga delen. De schema's voor de LPGA en de LET worden binnenkort bekend gemaakt en dan kan ik gaan plannen al zal ik met mijn exemption voor de LET wel vooral in Amerika gaan spelen. Al hou ik hoe dan ook rekening met de kwalificatieeisen voor de Solheim Cup. Dat toernooi is zeker een hoofddoel voor volgend jaar!'

De andere Nederlandse speelsters die de gang naar school maakte, greep net naast een kaart voor de LPGA. 

Topamateur en aanstaande professional Dewi Weber eindigde als gedeeld 51ste en had daarmee na acht rondes en 588 slagen, slechts twee slagen teveel gebruikt om direct door te stoten naar het hoogste niveau maar verdiende wel een goede kaart voor de Symetra Tour en zal haar eerste jaar als professional beginnen op het een na hoogste niveau in Amerika.

Einduitslag

 

Gerelateerd nieuws