Door: Foeke Collet
Tour

Van Dam klampt aan

Na drie ronden staat Anne van Dam nog steeds keurig vijfde in het Schots Open, maar het gat met de leiding is opgelopen tot zes slagen.

 

Het ging vandaag wat minder makkelijk dan tijdens de 63 en 69 van de eerste twee dagen. Van Dam begon de derde dag van het Schots Open op de derde plaats (-10), maar zag de zo gewenste top tien met bogeys op hole negen en twaalf uit het zicht verdwijnen.

Een top-10 finish betekent namelijk zo goed als zeker deelname aan de Solheim Cup volgende maand. En daarnaast is elke punt welkom voor haar ranking op de LPGA Tour, waar ze momenteel 90ste staat.

Het slotakkoord mocht er – zoals vaker dit seizoen – echter wezen. Vanaf hole veertien maakte de Nederlandse drie birdies op rij, al zal de verloren slag op achttien toch pijn gedaan hebben.

Met een ronde level par (71) leverde Van Dam een paar plaatsen in, maar met een gedeeld vijfde plaats (-10) staat ze er nog steeds keurig bij.

Haar achterstand op de leider, de Thaise Moriya Jutanugarn (die met een 66 op -16 kwam) is wel behoorlijk opgelopen, maar qua concurrentie voor het Europese Solheim Cup-team hoeft Van Dam vooralsnog alleen de Schotse Carly Booth naast zich te dulden. De ander Europeanen geven meer terrein prijs.

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws