Door: Martijn Paehlig
Tour

Van Dam en Veerman bovenin mee

Nederlanders blijven het goed doen

Halverwege Second Stage van de LPGA ligt Anne van Dam goed op koers om zich te plaatsen voor Final Stage, en dus een kans op een kaart voor de LPGA. 

Van Dam opende in Florida met een 69 en zette nauwelijks 24 uur later een zeventig op de borden waardoor ze hoog op het leaderboard (T6) bleef.

Even zag het er naar uit dat de Arnhemse nog (veel) hoger zou eindigen, maar ze kon haar flitsende start (drie birdies op de eerste vier holes) geen vervolg geven. Met een birdie op de par-4 zeventiende rook ze aan de leiding, maar daarna werden de scores wat wisselvalliger. Op de laatste tien holes maakte Van Dam vier parren, vier bogeys en twee birdies, waardoor ze met een score van -2 voor de dag genoegen moest nemen.

Op de ranglijst maakte dat niet veel uit. Met nog 36 holes te spelen staat de Nederlandse er meer dan uitstekend voor. De beste tachtig gaan door naar Final Stage en het gat tussen de als zesde geklasseerde Van Dam en die positie bedraagt inmiddels negen slagen.

Leaderboard

 

Asian Tour

Na drie van de vier rondes in het Macao Open, een wedstrijd van de Asian Tour, staat ook Johannes Veerman er nog altijd uitstekend voor.

De Nederlandse Amerikaan tekende zaterdag, net als donderdag, voor een prima 69 (-2) met daarin vier birdies en twee bogeys. Met een voorlopige totaalscore van vijf onder par staat Veerman opnieuw bij de beste tien van het klassement, al lijkt de achterstand tot de kop van het veld net even te groot om zondag mee te kunnen doen om de overwinning.

Veerman, vorige week tweede in het Yeangder TPC staat negentiende op de Order of Merit van de Asian Tour en is daarmee al lang zeker van lijfsbehoud. 

Leaderboard

 

(Foto: Golfsupport)

Gerelateerd nieuws