Door: Martijn Paehlig Fotografie: LET
Tour

Van Dam derde in Canberra Classic: 'Dik tevreden'

Drie keer 68 goed voor podiumplaats

Net als op de eerste en de tweede dag van de wedstrijd in Australie zette de Nederlandse nummer 1 aan het eind van de ronde haar handtekening onder een scorekaart waarop ze 68 slagen had staan.

De derde -4 op rij bevatte opvallend genoeg maar twee birdies: alleen op de par-3 achtste en dertiende kreeg ze de bal met een slag winst in de hole.

Zowel op de par-5 eerste en zesde maakte de longhitter van het circuit echter eagle. Vier slagen winst op twee holes droeg grote mate bij aan haar eindresultaat. Ook de twee bogeys (op drie en tien) konden een nieuwe ronde onder par niet voorkomen.

Van Dam begon het toernooi als vijfde, steeg na twee dagen door naar de vierde plaats, en won ook op de slotdag nog een plekje. Met een totaal van -12 bleef winnaar Shin (-19) ruim buiten bereik, maar de tweede plaatst van Lee (-13) kwam nog heel dichtbij. Met een totaal van 204 slagen werd de Nederlandse alleen derde, goed voor een cheque van ruim 5700 dollar.

Vanzelfsprekend was de Nederlandse dan ook tevreden na afloop van het toernooi.

'Mijn spel is heel solide en met name mijn drivergame was heel goed. Ook mijn putten is de laatste weken erg sterk, dus daar ben ik erg blij mee. Een mooie bonus is dat ik me nu geplaatst heb voor het Australian Open van volgende week. Erg tevreden dus!'

Het Australian Open is een wedstrijd van de LPGA en is aanzienlijk hoger gedoteerd dan de 150.000 waar de vrouwen deze week om speelden. Met een prijzenpot van 1,3 miljoen is het voor Van Dam te hopen dat haar goede spel ook volgende week aanwezig is.

Einduitslag

 

Gerelateerd nieuws