Door: Foeke Collet Fotografie: Golfsupport
Tour

Top-10 voor Van Meijel

In het Italian Challenge Open is Lars van Meijel op een keurige zevende plaats geëindigd, waarmee hij volop gebruikmaakte van zijn invite.

 

Na drie keer een 69 stond Van Meijel aan het begin van de slotronde op het randje van de top-10 en zijn slotakkoord was zelfs nog beter. Met een 67 (-5) won hij nog een drietal plaatsen en kon hij een cheque van negenduizend euro mee naar huis nemen.

Het enige foutje van de dag maakte de 25-jarige Nederlander op zijn openingshole, waar hij een bogey moest noteren. Verder bleef hij foutloos en wist hij zes keer een slag te winnen, wat uiteindelijk goed was voor een totaal van -14.

De winnende score van -17 bleef daarmee net buiten bereik. Matthew Jordan en Lorenzo Scalise moesten in een play-off uitvechten wie zich de Italian Challenge Open-kampioen mocht noemen. Het werd de Engelsman omdat de Italiaan op de de par-3 zestiende niet verder kwam dan een double bogey.

Wil Besseling tekende voor een 28ste plaats (-7), terwijl Reinier Saxton na een afsluitende 74 genoegen moest nemen met een 50ste plaats (-2).

Leaderboard

 

 

Gerelateerd nieuws