Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Getty Images
Tour

The Masters: het feest is begonnen

Matt Wallace wint par-3 wedstrijd na play-off

Eigenlijk doet het er helemaal niet toe wie de traditionele openingswedstrijd op de par-3 baan van Augusta National wint. Dat Matt Wallace mede dankzij een ace op de achtste hole een plekje in de play-off afdwong en daarin Sandy Lyle versloeg? Harstikke mooi, maar doet het er echt toe? 'In de play-off werd het ineens toch serieus', aldus de winnaar van het toernooi. 'Kennelijk wilde ik toch graag winnen.'

De par-3 wedstrijd is sinds jaar en dag vooral een fraai golffeest. Oud-winnaars, spelers die voor het eerst op Augusta zijn en vooral ook heel veel echtgenotes en kinderen, maken de par-3 wedstrijd tot dat bijzondere begin van The Masters. Slechts negentien spelers leverden een officiele score in, de rest van het veld liet vrouw, kind, caddie of publiek een bal slaan waardoor hun score niet telde waardoor ze niet 'het risico' liepen de wedstrijd te winnen.

Vandaag gaat het écht beginnen. Jack Nicklaus en Gary Player zetten de wedstrijd officieel in beweging waarna het aan Corey Conners is - de laatste man die in het veld kwam - om het eerste Major van het seizoen écht te laten beginnen. 

Het golffeest is dat al. 

 

Einduitslag

Gerelateerd nieuws