Door: Foeke Collet
Tour

Sterk slot van Van Meijel

Lars van Meijel was met een 28ste plaats de beste landgenoot in Portugal. Hij bleeft Daan Huizing (35ste) en Wil Besseling (51ste) voor.

 

Het was de hele week al lastig scoren op de Morgado G&CC en uiteindelijke eindigden er maar 21 spelers onder par in het Open de Portugal, met een totaal van 281 slagen (-7) als winnende score.

In dat licht was de afsluitende 68 (-4) van Lars van Meijel zonder twijfel een topscore; alleen de Engelsman Gary King had op de slotdag nog een slag minder nodig. Van Meijel maakte vijf birdies en maar één bogey en won hiermee bijna dertig plaatsen in het klassement.

De teller bleef uiteindelijk steken op een 28ste plaats (+1), waarmee de jonge prof zijn ervaren landgenoten Huizing en Besseling voorbij ging.

Huizing had een toernooi met weinig uitschieters (72, 74, 71 en 73) en moest genoegen nemen met een 35ste plaats.

Besseling kon zijn tweede plaats van vorige week geen vervolgen geven. Hij ging drie keer in level par rond, maar de 77 (+5) van gisteren stond een goed resultaat in de weg.

Thuisfavoriet José-Filipe Lima begon de slotdag als leider, maar kon zijn landgenoten niet de gewenste overwinning geven. Hij had een birdie op de slothole nodig om een play-off af te dwingen, maar kwam niet verder dan een bogey en de gedeeld tweede plaats. De winst ging naar Dimitrios Papadatos (-7).

Leaderboard

Op de Europese Tour waren er dit weekend geen Nederlanders te bewonderen. Maarten Lafeber verscheen wel aan de start in het Rocco Forte Sicilian Open, maar hij miste de cut.

De winst in Italië ging naar de Zweed Joakim Lagergren, die met een birdie op de eerste play-off hole de Fransman Mike Loranzo-Vera van zich af wist te schudden.

Leaderboard

Gerelateerd nieuws