Door: Martijn Paehlig Fotografie: Foto: LET / Tristan Jones
Tour

Sterk slot Van Dam

Dankzij een fraaie slotronde steeg Anne van Dam flink in het klassement.

Vorig jaar trok Anne van Dam zich na twee rondes geblesseerd terug uit het Hero Women's Indian Open, dit jaar speelde ze wel alledrie de rondes, en met uitstekend resultaat.

Voor de derde keer in haar loopbaan - en voor de tweede keer in een paar weken tijd - eindigde de lange Nederlandse in de top-10 van het klassement.

Na twee degelijke rondes om de cut te halen (71 en 70 slagen) trapte Van Dam het gas op de laatste dag eens goed in. 

Het resulteerde in een ronde met maar liefst acht birdies: vier voor en vier na de turn. Samen met de drie bogeys die ze ook moest slikken (op een, drie en elf) kwam ze op een dagtotaal van vijf onder par (67) en daarmee maakte ze een flinke sprong in het klassement.

De Arnhemse begon de dag als gedeeld vijftiende, maar eindigde de dag - en dus het toernooi - als nummer drie met een totaalscore van acht onder par.

Na haar zege in China vorig jaar, en de vierde plaats in het Lacoste Ladies Open van begin oktober in Frankrijk de beste klassering uit haar nog prille loopbaan.

De winst ging in India naar Camille Chevalier die met een birdie op de laatste hole Michelle Thomson nog net van zich af wist te schudden.

Einduitslag

Gerelateerd nieuws