Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: getty images
Tour

Starttijden U.S. Open bekend

Opvallende pairings

De organisatie van het U.S. Open houdt wel van een lolletje. Bij het maken van de groepen voor de eerste en de tweede dag kan je er vergif op innemen dat er een aantal opvallende pairings uit de bus komen. 

Zo werden in het verleden trio's gevormd die op dat moment allemaal een lange putter gebruikten (Scott, Bradley, Simpson), een groep met alleen maar initialen als voornaam (K.J. Choi, K.T. Kim en Y.E. Yang) of de ultieme longest drive flight (Bubba Watson, Dustin Johnson en Nicolas Colsaerts).

Bij het bekendmaken van de starttijden voor de eerste twee rondes van het U.S. Open van komende week, werd dan ook uitgekeken naar welke 'gekkigheid' er nu weer verzonnen was, maar het viel mee dit jaar. Er is een 'all English' groep (Hatton, Willett en Poulter) een 'All Spanish' groep (Garcia, Rahm en Cabrera Bello) maar dat was het wel.

De meeste aandacht zal de eerste twee rondes in eerste instantie dan ook uitgaan naar de drietallen Spieth, McIlroy en Mickelson, de combinatie Thomas, Dustin Johnson en Tiger Woods, terwijl ook de groep van titelverdediger Brooks Koepka, Jason Day en Bubba Watson op het nodige publiek mogen rekenen.

Het U.S. Open begint komende donderdag op Shinnecock Hills. Lees Golfers Magazine 4 voor een uitgebreide voorbeschouwing op het toernooi.

Klik hier voor alle starrttijden