Door: Jan Kees van der Velden Fotografie: Golfsupport.nl
Tour

Starttijden dag 1 en 2

Geen Nederlanders in de showgroups. Dat was te verwachten.

Zonder Joost Luiten of zelfs zonder Maarten Lafeber geen landgenoten met een echt mooie starttijd op donderdag en vrijdag.

Dat leek dinsdagmiddag het geval. Tot Matt Wallace - die dit jaar al drie keer won -  liet weten toch niet mee te doen. Hij wordt vervangen door Maarten Bosch, die nu met Martin Kaymer en Ryan Fox de baan in gaat

Op papier is Reinier Saxton de beste Nederlander, maar hij is slechts de nummer 867 van de wereld. Dat levert hem starttijden op na de echte topspelers.

De talentvolle amateur Jerry Ji is gekoppeld aan de Aussie Lucas Herbert en de Italiaan Renato Paratore. Zij beginnen donderdag om 7.45 uur op tien aan ronde een en vrijdag om 12.45 uur op de par-4 eerste aan de tweede achttien holes.

Saxton slaat donderdag om 8.55 uur op hole tien af en vrijdag om 13.55 uur op een. Hij is gekoppeld – dat gelukkig wel – aan twee mannen die weten wat winnen is: Edoardo Molinari en Thongchai Jaidee.

Steve Webster is donderdag de man die om 7.45 uur officieel het bal opent op de eerste tee. De 44-jarige Engelsman won twee keer op het hoogste niveau, maar zijn laatste zege dateert alweer uit 2007.

Donderdagochtend en vrijdagmiddag zijn op papier de mooiste partijen die met Gavin Green / Alexander Levy / Chris Wood, Padraig Harrington / Lee Westwood / Ross Fisher, Andrew ‘Beef’ Johnston / Haotong Li / Kirdach Aphibarnrat en Pablo Larrazabal / Mike Lorenzo-Vera / Kevin Stadler.

Voor donderdagmiddag en vrijdagochtend moet je je in principe richten op Thomas Detry / Paul Dunne / Andy Sullivan, Martin Kaymer / Maarten Bosch / Ryan Fox en Romain Wattel / Shubhankar Sharma / Eddie Pepperell.

Dit zijn ook de spelers die donderdag en vrijdag van 11.30-13.30 uur en van 15.30-18.30 uur waarschijnlijk het meest in beeld komen in de rechtstreekse uitzendingen van Ziggo Sport.

Er wordt op donderdag en vrijdag tot en met 14.45 uur gestart. Dat betekent een geschatte ‘eindtijd’ van 19.45 uur.

Nu het hele veld bekend is, weten we ook hoe sterk KLM Open 2018 bezet is: er is één speler uit de top-50 van de wereldranglijst: Kiradech Aphibarnrat, die 37ste is. In totaal zijn er - na de late afzegging door Matt Wallace - twaalf mannen die in de top-100 staan. Daarmee is het veld qua sterkte te vergelijken met het Omega Europees Masters van vorige week.

Alle starttijden dag 1 en 2

Gerelateerd nieuws