Door: Jan Kees van der Velden Fotografie: Golfsupport.nl
Tour

Spieth laat zich zien

Na de tweede ronde van de AT&T Byron Nelson staat de drievoudige Major-winnaar zo maar in de top-10.

Voorafgaand aan het toernooi in zijn woonplaats Dallas bekritiseerde Spieth zijn criticasters: 'Ik weet waar ik mee bezig ben, zij niet.'

De kern van de zaak is dat de 25-jarige Jordan Spieth twee, drie jaar geleden als de nieuwe ster werd gezien, maar dat hij sinds The Open van 2017 niet meer heeft gewonnen.

Vorig jaar miste Spieth het Tour Championship en dit jaar heeft hij nog geen enkele top-10 plaats behaald. Hij staat 153ste (...) op de FedEx Ranking.

Na een 67 op vrijdag op de par-71 baan van de Trinity Forest Golfclub is Jordan Spieth gedeeld tiende. Met een totaal van zeven onder heeft hij echter wel een achterstand van negen slagen op de leider Sung Kang.

Maar Jordan Spieth zal vooral benadrukken dat zijn spel echt aan het verbeteren is. Feit is echter ook dat de Texaan er dit seizoen nog niet in is geslaagd om vier (redelijk) goede ronden achter elkaar te spelen. Zaterdag wordt dus een interessante test voor hem.

De 31-jarige Kang ging op een (koude) dag twee van het met 7,9 miljoen dollar gedoteerde kampioenschap rond in slechts 61 slagen voor een score van zestien onder. Op weg naar een evenaring van het baanrecord maakte de in Texas wonende Zuid-Koreaan tien birdies.

Sung Kang, die nog nooit won op het hoogste niveau, heeft vier slagen voorsprong op de Amerikanen Matt Every en Tyler Duncan.

Brooks Koepka, die volgende week bij New York zijn PGA Championship-titel verdedigt, heeft met -11 vijf slagen achterstand op Kang.

Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 19.00-24.00 uur rechtstreeks uit.

Stand na 36 holes en vanaf 15.00 uur Live Scoring via website PGA Tour

 

Gerelateerd nieuws