Door: Foeke Collet
Tour

Smith verdedigt met succes zijn titel, Huizing 40ste

Met een weekend boven par wist Daan Huizing in Australië geen winst te boeken. Het Australian PGA Championship was wederom prooi voor Cameron Smith.

 

Dankzij een 69 op vrijdag haalde Huizing knap het weekend op de European Tour, maar zaterdag leverde hij in met een 74 (+2). Door bogeys op hole twee en negen liep hij al snel achter de feiten aan en een double bogey op de par-5 twaalfde zette hem nog verder op achterstand.

De Nederlander knokte zich nog terug met twee birdies in zijn laatste vier holes, maar hij zakte toch naar de 47ste plaats. Op de slotdag was het het omgekeerde verhaal. De start was goed met birdies op hole twee en drie, maar na de turn moest hij de gewonnen slagen weer inleveren, zodat een 40ste plaats (par) het maximaal haalbare bleek.

De winst in het Australian PGA Championship ging naar Cameron Smith, die hiermee met succes zijn titel verdedigde.

De 25-jarige Australiër ging de slotdag als leider in, maar door een zwakke start met twee bogeys in zijn eerste vier holes zag hij Marc Leishman (de nummer 21 op de wereldranglijst) al snel langszij en voorbij komen. Smith is echter een taaie en knokte zich met drie birdies na de turn terug naar de bovenste plek op het leaderboard.

Uiteindelijk wist Smith (-16) zijn landgenoot twee slagen voor te blijven. Het is zijn tweede overwinning in slechts twintig starts op de Europese Tour.

De ronde van de dag was voor Ross McGowan, die met een 63 (-9) het baanrecord scherper stelde en werd beloond met een derde plaats (-11). De sympathieke Engelsman won in 2009 het Madrid Masters en haalde bijna de Ryder Cup, maar verloor vervolgens zijn tourkaart en pendelt sindsdien tussen de Europese Tour en de Challenge Tour.

Leaderboard

 

 

 

 

Gerelateerd nieuws