Door: Foeke Collet
Tour

Simpson wint, Woods tevreden

Webb Simpson begon de slotronde van The Players met zeven slagen voorsprong en hield er hier uiteindelijk vier van over, maar het was zeker geen 'walk in the park'.

 

'Het was lastiger dan ik dacht', aldus Simpon. De U.S. Open kampioen van 2012 had in zijn afgelopen 107 starts niet gewonnen en liep dus niet over van het zelfvertrouwen. 'Tiger speelt voor je en de toeschouwers maken bij hem zo veel lawaai. En je vraagt je af wat iedereen voor je doet.'

'Het was de langste ronde die ik in mijn leven heb gecaddied', voegde zijn sidekick Paul Tesori daar aan toe. Tesori zat in 2009 op de tas van Sean O'Hair toen deze de slotronde van de Arnold Palmer Invitational met vijf slagen voorsprong begon, en na zes holes Tiger Woods al langszij zag komen. Woods won. Toen.

Nu kwam de 14-voudige Majorwinnaar tot op vier slagen van de leiding, voordat een double bogey op de 17de hem terugwierp naar een gedeeld 11de plaats (-11). Toch was Woods tevreden. Hij haalde de cut on the number, maar speelde zich met een 65 (-7) op zaterdag volledig in-contention.

 

 

'Ik zit niet ver af van een overwinning', was zijn conclusie na een solide weekend (65-69). 'Ik sloeg de bal zo goed, heerlijk. Ik had controle over elk onderdeel van mijn spel. Het was slechts een kwestie van tijd en dit weekend gebeurde het. Ik had nooit kunnen denken dat het al zo vroeg in het seizoen zou zijn, maar ik heb het gevoel weer terug. Zoals ik al zei: Ik zit niet ver van een overwinning af.'

Maar we moeten nog even geduld hebben, dit was de week van Webb Simpson.

Twee jaar geleden zat de 32-jarige Amerikaan nog in zak en as, omdat het verbod op het verankeren van de putter zijn spel op de green volledig om zeep had geholpen. Hij vroeg advies aan Phil Mickelson, Bernhard Langer en Tim Clark, maar het duurde uiteindelijk dus ruim vier jaar voordat hij weer genoeg vertrouwen had om te winnen.

En makkelijk ging dat dus niet. Na tien holes had hij nog vier van zijn oorspronkelijke zeven slagen voorsprong over en hij raakte de bal niet geweldig. 'Het blijft lastig om op een zondagmiddag slag voor slag te blijven spelen, zeker als je zo lang niet gewonnen hebt.'

En birdie op de par-5 11de zette hem echter weer op het goede spoor en toen hij zijn bal op 17 veilig op de eilandgreen had gedeponeerd, was de overwinning binnen. Daar kon zelfs een double bogey op de slothole niets aan veranderen.

 

 

Simpson kwam na 72 holes op een totaal van 270 slagen (-18), waarmee hij vier slagen voorsprong had op Charl Schwartzel, Jimmy Walker en Xander Schauffele.

Ook Justin Thomas zal op zondagavond tevreden een biertje hebben opengetrokken. Zijn 11de plaats (-11) was voldoende om Dustin Johnson (T17) af te lossen als nummer-1 van de wereld.

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws