Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour

Schauffele verslaat Finau

Amerikaan trekt op eerste extra hole HSBC Champions naar zich toe

Met drie van de vier rondes in Shanghai achter de rug stond Tony Finau nog altijd comfortabel aan kop in het laatste World Golf Championship van het jaar. Na afloop van de vierde ronde stond hij echter met lege handen nadat landgenoot Schauffele hem eerst achterhaalde, en toen voorbij stak.

Dat laatste gebeurde pas in de extra tijd, maar lag gelet op het spel van de slotdag, wel voor de hand. 

De omstandigheden waren lastig op de laatste dag op Sheshan International. De wind, de pinposities en de spanning van de finale zorgden ervoor dat er maar weinig lage scores op de borden kwamen bij de spelers hoog op het leaderboard. Zo kwam de eerste koploper van de week, Patrick Reed, niet verder dan een 77, moest Tommy Fleetwood genoegen nemen met een 75 en speelde vrijwel niemand onder par.

Dat laatste deed Finau wel, maar zijn -1 was niet genoeg om Schauffele van zich af te houden. De eerder deze week 25 jaar geworden Schauffele tekende met een 68 (-4) voor de beste score van de dag, -13 in totaal kwam daarmee precies gelijk met Finau waardoor een verlenging noodzakelijk werd.

In die verlenging was het snel afgelopen. Finau vond de bunker vanaf de tee en kon slechts opleggen op de par-5 achttiende, terwijl Schauffele in twee slagen de green vond. Bijna viel zijn putt voor eagle en de zege, een zege die seconden later alsnog een feit werd toen Finau zijn birdieputt miste.

 

Einduitslag

 

Gerelateerd nieuws