Door: Foeke Collet
Tour

Saxton en Van der Vaart naar het weekend

Met een birdie op de slothole knokte Jurrian van der Vaart zich in Engeland boven de cutlijn. Ook Reinier Saxton komt nog twee ronden in actie.

 

Er stonden vier Nederlanders aan de start van de Bridegestone Challenge in het Engelse Luton, en daar zijn er halverwege nog twee van over.

Reinier Saxton is de best genoteerde op een 40ste plaats (-4), maar dat had zomaar flink hoger kunnen zijn. Saxton begon het toernooi donderdag met een foutloze 66 (-6) en voegde hier op zijn eerste negen op vrijdag nog drie birdies aan toe. Op dat moment rook hij zelfs even aan de top-10.

De backnine strooide echter roet in het eten. Of het nu kwam omdat het 's middags wat kouder en winderiger werd op de harde baan van Luton Hoo Golf of niet, Saxton moest op weg naar het clubhuis twee bogeys en een double bogey noteren. Met een 72 (+1) zakte hij naar de 40ste plaats, maar hij heeft nog twee ronden om de schade te herstellen,

Jurrian van der Vaart begon het toernooi met ronde waarin hij maar liefst acht birdies afwisselde met vijf bogeys. Op dag twee was het – na en start met acht parren – hetzelfde verhaal: afwisselend won en verloor hij slagen, waardoor hij steeds rond de cutlijn bleef bungelen.

Een nieuwe bogey op hole zeventien leek de deur in het slot te gooien, maar Van der Vaart herhaalde zijn kunstje nog één keer en knokte zich met een afsluitende birdie alsnog naar level par (71) voor de dag, en verzekerde zich hiermee van een langer verblijf in Engeland. Hij begint het weekend op -3 (T52).

Dat is maar liefst dertien slagen achter de leider Dimitrios Papadatos, die met twee keer een 63 (-8) een gat van vier slagen met zijn naaste achtervolger heeft geslagen. 'De greens zijn geweldig en ik sta lekker te putten', gaf de Australiër als reden voor zijn scores.

Robbie van West miste met 67-75 (par) de cut, net als Lars van Meijel (70-74)

Leaderboard

 

Gerelateerd nieuws