Door: Jan Kees van der Velden Fotografie: Getty Images
Tour

Rumford ongenaakbaar

De titelverdediger gaf in zijn woonplaats wederom zijn visitekaartje af.

Brett Rumford won vorig jaar niet alleen de eerste editie van de World Super 6 op de baan van Lake Karrinyup in Perth, maar hij stond na de 54-holes strokeplay-kwalificatie ook bovenaan.

Op dag een van aflevering twee ging de 40-jarige Australiër door waarmee hij vorig jaar was geëindigd: met het maken van veel birdies.

Rumford maakte er donderdag negen voor een 64 (-8) nam daarmee fier de leiding.

Lee Westwood opende ook sterk: de 23-voudige winnaar op de Europese Tour kwam met vijf birdies en een eagle tot een 66.

Hij deelt de tweede plaats met de Australiër James Nitties, de nummer 1014 van de wereld, die het op nagenoeg alle denkbare Tours heeft geprobeerd – zonder al te veel succes.

De 35-jarige inwoner van Melbourne heeft echter af en toe zijn momenten en op dag 1 van het toernooi in Perth was dat ook het geval. Net als Westwood kwam Nitties tot een 66.

Kiradech Aphibarnrat landde ter elfder ure op het vliegveld van Perth, maar dat mocht voor hem de pret niet drukken: een 67 en een gedeelde vierde plaats.

Danny Willett was vooraf nog wel hoopvol en hij durfde het zelfs aan om in de aanloop tot het toernooi een parachutesprong te maken. Maar in de baan werd het voor de Masters-kampioen van 2016 wederom een teleurstelling.

Willett, inmiddels afgezakt naar de 181ste plaats van de wereldranglijst, opende het bepaald niet sterk bezette toernooi met een 76, vier boven par. De Engelsman maakte drie birdies, vier bogeys en op negen een triple. Met de verwachting dat de eerste cut vrijdag op -2 of -3 komt te liggen, kan Willett al zijn terugreis al bijna boeken.

De eerste cut?

Na 36 holes gaan zoals te doen gebruikelijke de beste 65 plus ties door. Na ronde drie blijft de top-24 over. Op zondag gaan de geplaatste spelers in matchplaypartijen van zes holes uitmaken wie de winnaar wordt.

Vorig jaar miste Johannes Veerman op een haar na een plaats in de kwarfinales: hij verloor pas in de verlenging van Louis Oosthuizen en werd uiteindelijk twaalfde. Als de Nederlandse Amerikaan die prestatie wil evenaren of misschien wel verbeteren, dan zal hij vrijdag beter moeten presteren. Dankzij twee late birdies beperkte Veerman de schade op dag een toch nog tot een 72.

Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 6.00-10.00 uur rechtstreeks uit

Stand na eerste ronde en vanaf vrijdag 2.00 uur live scoring via website Europese Tour

 

 

 

 

Gerelateerd nieuws