Door: Martijn Paehlig Fotografie: Getty Images
Tour

Ruime zege Rahm

Spanjaard boekt derde overwinning van 2018

Hoewel de wedstrijd het niveau van een demonstratiewedstrijd nauwelijks ontstijgt met een veld dat slechts uit achttien deelnemers bestaat, betekent het wat om de Hero World Challenge te winnen. Het veld mag dan klein zijn, sterk is het zeker wel, het prijzengeld is hoog en er liggen bergen punten voor de wereldranglijst klaar voor de winnaar.

Jon Rahm speelde op de slotdag, net als op de overige dagen, uitstekend golf, en wat vooral van tee tot green ijzersterk. Zó sterk dat hij ook de laatst overgebleven uitdagers op de slotdag van het door Tiger Woods georganiseerde toernooi van zich af wist te schudden. Stenson eindigde als vierde na een slotomloop in 71 slagen en Tony Finau kwam op de slotdag niet verder dan een 69 en zag de Spanjaard door een 65 uiteindelijk weglopen naar een ruime zege.

Gastheer Tiger Woods eindigde na een moeizame week in de staart van het veld. Na rondes in 72, 73, 69 en weer 73 slagen (voor een totaal van -1) wist hij alleen Hideki Matsuyma achter zich te houden.

Desondanks sprak de huidige nummer 14 van de wereld na afloop over een fantastisch jaar. 'Als je weet waar ik dit jaar begon, dan is het eigenlijk ongelovelijk wat voor seizoen ik heb gehad. Het is nu klaar, ook daar ben ik blij om. Het is tijd om aan het volgende seizoen te gaan werken. Hoe dat seizoen eruit gaat zien weet ik nog niet, maar ik weet wel dat ik minder zal spelen dan het afgelopen seizoen', aldus Woods die na een lange blessureperiode dit jaar sterk terugkwam met de zege in het Tour Championship als bekroning van de come-back.

Einduitslag

 

Gerelateerd nieuws