Door: Martijn Paehlig Fotografie: Golfsupport
Tour

Rose wint in Turkije, Luiten vergeet kansen te benutten op de slotdag

Met een 23ste plaats nam Joost Luiten afscheid van Turkije en daarmee was hij maar matig tevreden.

'Ik vergeet mezelf te belonen vandaag. Als ik hier vier, vijf onder maak dan doe ik het goed, maar dit was zo'n dag dat het niet even niet lukt', was Luiten nuchter na afloop van de ronde.

De Nederlander begon direct met een birdie, maar leverde die gewonnen slag al op hole twee weer in, al won hij op de vierde weer een slag terug.

Daar bleef het lang bij, vooral vanwege een weigerachtige putter. Pas op hole dertien wist Luiten weer een slag te winnen, al was de vreugde opnieuw van korte duur; al op de veertiende leverde hij de net gewonnen slag weer in.

Met een slotomloop in zeventig slagen tekende Luiten weliswaar voor een vierde opeenvolgende ronde onder par, met een totaal van negen onder par kwam hij niet verder dan de gedeeld 23ste plaats.

'Ik ben wel blij met hoe mijn swing voelt. Ik sloeg de ballen in het weekend als vanouds. De eerste twee dagen was het qua ballstriking nog wat minder maar was het goed op de greens, zaterdag en zondag was dat net andersom. Het is nu zaak dat alles weer gaat samenvallen, hopelijk komende week al in Zuid-Afrika waar ik de Nedbank Challenge in Sun City speel. Mijn lichaam voelt in ieder geval heel goed, in  het weekend had ik nergens last. Dat is heel belangrijk en geeft vertrouwen voor de komende toernooien', liet Luiten op zijn website optekenen.

De winnaar was pas na 73 holes duidelijk. Zowel Rose als Lee had op de slothole een kans om het af te maken, maar beiden kwamen niet verder dan een bogey. Hierdoor stonden de Chinees en de Engelsman allebei op -17 na 72 holes, waardoor een verlenging noodzakelijk werd.

Op de eerste extra hole trok Rose de zege naar zich toe, al kan net zo makkelijk gezegd worden dat Li hem de zege in de schoot worp. Haotong Li had een putt van een kleine drie meter voor de zege, putte de eerste bal ruim een meter voorbij de hole en miste ook de putt terug.

'Natuurlijk gaan er veel emoties door me heen, op dit moment eerlijk gezegd voel ik vooral mee met Haotong, dit gun je niemand', toonde Rose zich na afloop de heer die hij altijd is.

'Ik hou van deze baan, hij ligt me uitstekend. Toen ik twee slagen voorstond wist ik dat ik er nog niet was maar ik ben er trots op hoe ik uiteindelijk terug kon komen nadat Haotong weer naast me was gekomen.'

Door zijn tweede opeenvolgende zege in het Turkish Airlines Open heroverde Rose de eerste plaats op de wereldranglijst.

'De vorige keer dat ik eerste van de wereld was, duurde het maar twee weken...ik hoop er nu wat langer te blijven staan.'

 

 

Einduitslag

Gerelateerd nieuws